Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El músic i compositor Honorat Vilamanyà té una escultura al Parc Central, a la zona dels músics

Escoltar

El músic i compositor Honorat Vilamanyà té una escultura al Parc Central, a la zona dels músics

L'alcalde accidental, Ramon Bassas, està previst que inauguri aquest diumenge, 6 de juliol, l'escultura en memòria del músic i compositor Honorat Vilamanyà i Serrat que s'ha instal·lat dins de la illeta del Parc Central on hi ha d'altres reconeixements a músics il·lustres.

L'escultura és un paral·lelepípede d'acer inoxidable mate on s'ha fixat, a la part superior, una reproducció, en bronze, del cap del músic. Un dels fills del músic, l'escultor mataroní Iago Vilamanyà, ha estat l'encarregat de fer aquest bust,  la resta de l'escultura és fruit de la col·laboració amb l'arquitecte municipal Mª Dolors Periel .

A la base d'acer inoxidable s'ha gravat la inscripció "Mataró a Honorat Vilamanyà" i un fragment del principi de la partitura d'una de les sardanes més conegudes del compositor: "El Ferm". En concret és un fragment corresponent a les cordes de flabiol, tenora II i trombó.

El pressupost de l'escultura i de la seva instal·lació és de 14.088 euros.

El músic i compositor Honorat Vilamanyà i Serra, natural de Ripoll, va viure gran part de la seva vida a Mataró on es va fer càrrec de la Banda i de l'Orquestra Municipal, de la Massa Coral de la Sala Cabanyes. A l'any 1956 va estrenar l'obra simfònica per a orquestra Gnoms de la Maladeta al Palau de la Música Catalana, amb direcció d'Eduard Toldrà i interpretació de l'Orquestra Municipal de Barcelona. Aquesta obra es considera el punt més alt de la seva producció artística.

Va composar 29 sardanes, diverses peces de música per a cobla, va conrear la música simfònica, la de cambra, la pianística, la coral, la religiosa i els goigs, entre d'altres.