El Patronat Municipal de Cultura col·labora amb el programa 'Voluntaris per la llengua'

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès, i el president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, Francesc Teixidó, han signat avui un acord de col·laboració per promoure el programa "Voluntaris per la llengua". A l'acte també hi ha assistit la directora del Centre de Normalització Lingüística, Maria Fradera.

Els objectius del conveni són promoure i potenciar la participació ciutadana en les activitats culturals de la ciutat i promoure la integració lingüística de les persones que han vingut a viure a Catalunya. Un dels elements que faciliten la integració lingüística dels nouvinguts és la participació en el programa "Voluntaris per la llengua" del Centre de Normalització Lingüística. Aquesta campanya posa en contacte a persones cataloparlants i estudiants dels primers nivells de català perquè aquests últims puguin millorar el seu nivell de català oral.

Un carnet identificatiu

Segons l'acord de col·laboració, el CNL facilitarà un carnet identificatiu a tots els voluntaris i aprenents del programa "Voluntaris per la llengua". Aquest carnet els permetrà disposar dels descomptes d'estudiant en els preus públics vigents al PMC. El CNL també es compromet a fer difusió, entre els voluntaris i els aprenents, de les activitats que es programen al Teatre Monumental.

Avantatges per a les activitats del PMC

Per la seva banda, el PMC posarà a disposició de les parelles lingüístiques una entrada de franc per assistir, de format conjunta, als espectacles de la temporada de teatre i dansa del Teatre Monumental. Per aconseguir aquestes invitacions (1 per parella), caldrà que voluntari i aprenent es presentin conjuntament amb el carnet identificatiu. El PMC també facilitarà l'accés a les parelles lingüístiques a les activitats, de caire cultural, que consideri que són especialment recomanables per a l'aprenentatge.

Tant el PMC com el CNL es comprometen a fer un seguiment i una valoració final de l'acord de col·laboració, que té un any de vigència.

D'esquerra a dreta, el president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, Francesc Teixidó, i el president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès.