Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat Municipal d'Esports destina més de 350 mil euros a 36 clubs i entitats de la ciutat

Escoltar

El Patronat Municipal d'Esports destina més de 350 mil euros a 36 clubs i entitats de la ciutat

El Patronat Municipal d'Esports (PME) destinarà el 2008, en concepte del Pla de Millora Esportiva i al Pla d'Imatge Esportiva, 357.300 € que es distribuiran entre 36 clubs i entitats de la ciutat, per a 14 esports diferents. El president del PME, Ivan Pera, va signar ahir en un acte públic amb els representats de les entitats i esports el protocol de col·laboració on es formalitzen aquests ajuts. Aquesta signatura pública del protocol és una novetat d'enguany segons l'acord pres a la Junta Executiva del PME del mes de gener del 2007.Els acords presos en aquest protocol inclouen, entre d'altres punts,  el compromís dels clubs i entitats a promocionar la imatge de la ciutat en els seus desplaçaments o a incloure un enllaç al web municipal en els seus webs. Per la seva banda, el Patronat es compromet a donar prioritat en la concessió d'horaris de les instal·lacions municipals a aquests clubs i entitats, a més de contribuir amb les aportacions econòmiques.

 


Pla de Millora EsportivaEl Pla de Millora Esportiva és un programa que subvenciona a clubs de Mataró, mitjançant l'aprovació de convenis, com una fórmula de cooperació entre els clubs i el PME amb el mutu compromís de complir uns objectius esportius, econòmics i socials i situar els esports implicats el més amunt esportivament possible. Les subvencions s'atorguen a una sèrie d'esports i entitats que segons la seva història i trajectòria esportiva i social s'han fet mereixedors del mateix.


 

Els acords dels convenis, entre d'altres, pretenen completar i mantenir l'estructura esportiva sencera des de l'escola d'iniciació fins als sèniors, formació d'entrenadors i monitors o actes de relleu ciutadà.


 

Enguany, s'ha establert atorgar a aquest concepte 180.300 € que es distribuiran entre: el billar al Club Billar Mataró; els escacs al Club Escacs Mataró; el futbol sala al Club Futsal Mataró; la gimnàstica al Club Gimnàstic Mataró; l'handbol al Club Joventut Handbol Mataró; la vela al Club Vela Mataró; l'atletisme a la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró; el bàsquet a la Comissió de Clubs de Bàsquet de Mataró; el futbol a la Comissió de Clubs de Futbol de Mataró i l'hoquei gespa a l'Iluro Hoquei Club.

 


Pla d'Imatge Esportiva


El Pla d'Imatge Esportiva, com a programa diferenciat, subvenciona als clubs que a més de complir amb els requisits del Pla de Millora Esportiva, disposen d'algun equip en les categories de competició a nivell estatal.


 

Així, el 2008 s'ha subvencionat a 4 clubs que es distribuiran 177.000 € en les disciplines de: tennis taula, waterpolo i natació del Centre Natació Mataró; futbol de la Fundació Privada Esportiva Mataró; hoquei patins al Club Hoquei Mataró i bàsquet a la Unió Esportiva Mataró- AECC. 

El Patronat Municipal d'Esports posa en funcionament una Comissió de Seguiment per vetllar pel compliment dels acords dels convenis.