Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla Avanza atorga 3,5 milions d'euros a Mataró en projectes relacionats amb les noves tecnologies i la innovació

Escoltar

El Pla Avanza atorga 3,5 milions d'euros a Mataró en projectes relacionats amb les noves tecnologies i la innovació

La Fundació Tecnocampus ha aconseguit ajuts per un total de 3 milions d'euros per rehabilitar la nau Minguell i posar-hi en marxa un centre del coneixement relacionat amb la indústria audiovisual. TecnoCampus gestionarà l'espai un cop acabin les obres que realitza l'empresa municipal PUMSA. Per a la realització d'aquestes obres s'ha aconseguit un crèdit a interès zero del pla Avanza per un total de 2,7 milions d'euros, mentre que per impulsar i gestionar el centre, aquest mateix pla ha concedit una subvenció de 304.661 euros. El crèdit té un període de retorn de quinze anys amb una carència de tres. El Pla Avanza 2008 és una iniciativa del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Aquests ajuts són especialment rellevants tenint en compte que no caldrà recórrer al finançament privat per dur a terme el projecte de la nau Minguell. A més, en aquesta línia concreta d'ajuts del Pla Avanza, la que finança projectes de centres relacionats amb les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), els ajuntaments de Mataró i Granollers són els únics de Catalunya que han obtingut ajuts. La gestió de la nau Minguell correspondrà a TCM Audiovisual, un centre de difusió tecnològica reconegut pel CIDEM i vinculat a la Fundació TecnoCampus.

D'altra banda, i també en el marc del Pla Avanza, el Centre per a la Innovació Tecnològica Aplicada a les Persones (CITAP) ha rebut una subvenció de 259.200 euros. Aquest centre, que impulsen i gestionen conjuntament la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, la Fundació TecnoCampus i la Politècnica de Mataró (EUPMT), crearà amb aquests recursos una comunitat virtual per a persones amb dependències i discapacitats: un portal web totalment accessible on tothom qui ho vulgui podrà compartir solucions, materials i informació sobre l'accés a recursos educatius, sociolaborals i d'integració a la comunitat, amb l'objectiu de crear una gran xarxa que vagi més enllà de Catalunya, tot establint vincles i col·laboracions amb iniciatives semblants de la resta de l'estat i d'altres països.

Finalment el pla Avanza ha concedit una subvenció a VisualSonora per a la creació de Codetickets de 130.919 euros. L'ajut és per desenvolupar una solució informàtica global destinada a la producció, venda on-line i seguiment i de control de bitllets electrònics (com ara entrades per a espectacles) que implementa el sistema d'impressió en el domicili del client. La subvenció concedida permetrà aplicar aquest sistema ja en funcionament als telèfons mòbils. La subvenció concedida a VisualSonora s'ha tramitat amb el suport de TCM Audiovisual i representa 60% del pressupost total del projecte; el 40% restant l'aportarà VisualSonora.

Programa

Beneficiari

Projecte

Subvenció/Crèdit

Avanza Continguts.

Fundació TecnoCampus

Nau Minguell

Crèdit de 2.741.957 euros+subvenció de 304.661

Avanza Continguts

Fundació Maresme

CITAP (Fundació El Maresme, Fundació TecnoCampus i EUPMT)

Subvenció de 259.200 euros

Avanza Pyme

VisualSonora

Codeticket

Subvenció de 130.919 euros

Sobre Avanza Continguts: El Subprograma Avanza Continnguts 2008 s'orienta a potenciar la creació de continguts i serveis digitals i a impulsar el desenvolupament de centres de coneixement que creïn entorns favorables per al desenvolupament de la societat de la informació.

Més informació: http://www.mityc.es/PLAN_IDI/AvanzaContenidos/