Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pla d'actuacions del Pacte per al desenvolupament econòmic i social assoleix un grau d'acompliment del 75%

Escoltar

El pla d'actuacions del Pacte per al desenvolupament econòmic i social assoleix un grau d'acompliment del 75%

Les actuacions del Pacte per al desenvolupament econòmic i social (PDES) que es van planificar fins el 2008 s'han executat en un 75%. La Comissió de seguiment del PDES es va reunir el passat 22 de setembre per conèixer el grau d'execució del pla d'actuacions que va aprovar el Ple al febrer de 2006.

A més de valorar l'estat del PDES, la reunió va servir per donar a conèixer als membres de la comissió els detalls del Pla territorial metropolità de Barcelona, i com afecta a Mataró i entorns. El Pla territorial mostra les bases de desenvolupament futur en la distribució de sòl per a activitats econòmiques, assentaments urbans, i les necessitats d'infraestructures de mobilitat per tal de cobrir el creixement esperat de la Regió Metropolitana.

Balanç de les actuacions

El pla d'actuacions del PDES va establir 7 àmbits de treball que engloben les accions i subaccions concretes a dur a terme per definir un nou model de desenvolupament econòmic i social de la ciutat per als propers anys.

Respecte el total d'accions i subaccions que s'havien d'executar fins el 2008, s'ha aconseguit un grau d'acompliment d'un 75%. Un 20% de les tasques previstes porten algun retard i un 5% de les accions s'han reformulat o han quedat suspeses per motius diversos.

Entre les actuacions que estaven previstes i ja s'han finalitzat es troben la connexió amb el Vallès amb transport públic per carretera, gràcies a la posada en marxa al 2006 de la línia d'autobús que connecta Mataró-Granollers-Sabadell. També s'ha dut a terme la millora de les connexions viàries i ferroviàries amb Girona i el seu aeroport, amb la inauguració el passat juliol d'una nova línia de bus.

Així mateix, estaven previstes i s'han executat diferents accions pedagògiques dissenyades per afavorir la integració de les persones nouvingudes, amb el desenvolupament per exemple d'un pla d'acollida. D'altra banda, s'han desenvolupat actuacions de creació d'ocupació preferentment per a dones en l'àmbit dels serveis a les persones grans dependents.

Una altra exemple d'accions acabades, tot i que s'ha reformulat respecte el plantejament inicial, ha estat el conjunt d'actuacions previstes per promoure el sector de la gastronomia. Es va desestimar realitzar un pla estratègic, tal i com es preveia inicialment. En canvi, s'ha signat un conveni amb el sector, s'ha editat una guia gastronòmica i s'han dut a terme accions formatives.