Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple condemna el darrer atemptat d'ETA contra un guàrdia civil a Àlaba

Escoltar

El Ple condemna el darrer atemptat d'ETA contra un guàrdia civil a Àlaba

El Ple del dijous 5 de juny va aprovar una declaració institucional de condemna a l'atemptat contra un guàrdia civil a Legutiano (Àlaba). El text, presentat pel PSC, ICV-EUiA, ERC i PPC, es va aprovar amb els vots afirmatius del PSC, ICV-EUiA, ERC, PPC i CiU, mentre que la CUP va votar en contra.

El text íntegre de la declaració institucional és el següent:

"El passat 14 de maig, la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Leguitano (Àlaba), que va costar la vida al guàrdia civil Juan Manuel Piñuel Villalón.

L'Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA. En els darrers mesos, en dues ocasions més hi ha hagut resolucions d'aquest Ple en aquest sentit. Avui, de nou, recollint el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol fer sentir la seva veu i la seva fermesa davant un nou atemptat terrorista amb l'únic resultat de mort i de sofriment.

Per això, els sota signants proposen l'adopció dels següents acords,

1. Condemnar rotundament l'atemptat comès per la banda terrorista ETA contra la caserna de la Guàrdia Civil a Legutiano que va provocar la mort de l'agent Juan Manuel Piñuel Villalón.

2. Expressar la solidaritat amb els familiars de l'agent.

3. Reiterar el rebuig de l'Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigir a la banda ETA la seva dissolució i la finalització de les seves accions.

4. Fent-se ressò de la indignació dels ciutadans de Mataró, en aquests moments en què el terrorisme interfereix en la vida dels ciutadans, expressar una vegada més la necessitat d'una acció unitària de tots els demòcrates contra el terrorisme i la violència.

5. Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estan desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA.

6. Trametre aquests acords al Govern espanyol i al Govern basc."