Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple recorda el 50è aniversari de la mort en servei dels bombers Manuel Madern i Francesc Clariana

Escoltar

El Ple recorda el 50è aniversari de la mort en servei dels bombers Manuel Madern i Francesc Clariana

Tots els grups municipals de l'Ajuntament van votar a favor de la proposta de resolució presentada per CiU per recordar el 50è aniversari de la mort, estant en servei, dels bombers Manuel Madern i Francesc Clariana.

El text íntegre de la proposta és el següent:

"D'aquí pocs dies, es compleixen 50 anys de l'episodi més negre de la història dels Bombers de Mataró. Va ser el 8 de novembre de l'any 1958 quan dos bombers, Manuel Madern i Francesc Clariana, van morir en acte de servei en un incendi a Tordera.

Els efectius del cos de bombers voluntaris de Mataró es dirigien amb l'autobomba Hispano Suiza i el tanc Ford n.1 cap un incendi en una industria de suro a la població de Tordera. Quan faltaven pocs quilòmetres per arribar al lloc de l'incendi, el vehicle Ford n.1, que anava apoca distància de l'Hispano, va bolcar en una pronunciada corba de la carretera N-II. A l'accident hi va haver dos morts i diferents ferits.

En reconeixement a aquestes dues persones, fa molts anys que un dels carrers de Mataró porta el seu nom i, pel que fa al cos, que recentment ha celebrat el 150è aniversari, l'any 1967 l'Ajuntament li concedí la Medalla d'Or de la Ciutat.

Des de Convergència i Unió creiem que cinquanta anys és un aniversari que mereix ser aprofitat per recordar la tasca que molts homes i dones realitzen a diari per garantir la seguretat de les persones i els seus bens i és per això que proposem al Ple de l'Ajuntament de Mataró el següent acord,

- L'Ajuntament de Mataró proposarà al cos de Bombers de la Generalitat la realització d'un acte conjunt per tal de recordar el 50è aniversari de l'accident que va costar la vida als bombers Manuel Madern i Francesc Clariana."