Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Programa d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local inclou una activitat pràctica amb bicicletes

Escoltar

El Programa d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local inclou una activitat pràctica amb bicicletes

La Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local de Mataró ha organitzat una activitat pràctica dirigida als alumnes de cinquè de primària dels centres educatius de la ciutat. L'activitat, que s'anomena "Taller i Circuit de la Bicicleta", es portarà a terme del 27 de març al 30 d'abril, al Nou Parc Central.

Aquesta classe pràctica es desenvolupa en tres parts:

En primer lloc, els alumnes reforcen els coneixements adquirits a classe amb un taller on s'explica la importància dels elements de seguretat d'una bicicleta: els frens, els pneumàtics, el casc i la utilització de llums i reflectants. En segon lloc, i a sobre de les respectives bicicletes, els nens i nenes han de demostrar les seves habilitats de conducció a través de diverses proves de frenada, equilibri i circulació en ziga-zaga. Per últim, els alumnes entren en un circuit que simula l'entramat de carrers d'una ciutat. Aquesta simulació inclou tots els elements del trànsit d'una ciutat com són els semàfors, els passos de vianants i altres senyals de circulació. És en aquest circuit, on els alumnes han de demostrar que són conductors responsables i segurs.

Els alumnes que participen amb èxit en aquesta activitat reben el "Carnet del bon o de la bona ciclista" com a prova del seu aprenentatge. Es preveu que siguin 1.045 alumnes, de 25 centres escolars diferents, els que participin d'aquesta activitat educativa.

Programa d'Educació Vial, Prevenció i Civisme

Aquesta acció formativa s'inclou dins del Programa d'Educació Vial, Prevenció i Civisme que es porta a terme cada curs escolar amb la implicació de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja, el Parc de Bombers de Mataró, Mataró Bus i l'Hospital de Mataró.

Al llarg del curs 2006-2007, 9.053 alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i educació especial de 35 centres de la ciutat van participar en aquest programa que té com a objectius que els joves adquireixin nocions de civisme, convivència i aprenguin les normes bàsiques per aconseguir una mobilitat segura i sostenible. Pel curs 2007-2008 es preveu la participació de 34 centres educatius amb un total de 9.767 alumnes inscrits.