Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa d'orientació professional Xplora clou la sisena edició amb la participació de 69 estudiants

Escoltar

El programa d'orientació professional Xplora clou la sisena edició amb la participació de 69 estudiants

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i la presidenta de l'Institut Municipal D'Educació (IME), Conxita Calvo, han lliurat avui els diplomes acreditatius als 69 estudiants que han participat en la sisena edició del programa Xplora, organitzat pel Servei d'Ocupació de l'IMPEM, i finançat conjuntament per l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona i pel Fons Social Europeu.

El programa ha ofert als estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de Mataró la possibilitat de fer un "tastet de diferents oficis" a empreses, entitats i centres de formació de la ciutat. L'objectiu era donar-los a conèixer les ocupacions i el mercat de treball i ajudar-los en l'elecció dels estudis posteriors a l'ESO. El programa complementa per tant, la tasca d'orientació professional que es fa des dels mateixos centres d'ESO.

En l'edició d'enguany han participat 69 alumnes de 3r i 4t d'ESO, que han realitzat 115 estades a 37 empreses i entitats de la ciutat. L'objectiu d'aquestes estades, d'unes 16 hores de durada, era conèixer la tasca professional de cada empresa, les qualitats tècniques i professionals requerides, les condicions laborals, les vies d'accés, etc. Entre les professions que s'han pogut conèixer de prop, hi ha oficis dels àmbits: comerç, activitats físiques i esportives, perruqueria, mecànica de l'automòbil, xapa i pintura, electricitat, fusteria, tècnic/a de so, reporter/a de tv, hostaleria (cuina i restauració), cossos de seguretat i vigilància, administració, tècnic/a d'agències de viatges, especialista en imatge personal, jardineria, jardí d'infància, pintura, construcció, mediació cultural, fotografia, noves tecnologies (microinformàtica, disseny multimèdia), atenció a persones amb discapacitat i  infermeria.

Hi han participat en el programa els centres públics IES Alexandre Satorras, IES Damià Campeny, IES Miquel Biada, IES Thos i Codina, IES Puig i Cadafalch, IES Pla d'en Boet i els centres concertats Freta, Divina Providència, El Turó i Maristes Valldemia.

Pel que fa a les entitats i empreses que hi han col·laborat, són les següents:

Fete textil sl
Rosita difusió
Nazali's
Gargallo Associats scp (creatib)
Perfumeries Mañach
Centre Municipal d'Esports El Sorrall. Eurofitness
Sala Assessor Informàtic sl
Paul Hartmann sa
Maresme Sertec
Pèls
Tallers Ronda 2 exterior
Mataró Parc
Fusteria Bassas
Centre Clínic Veterinari SCP
Actua
Supermercats del Rio
Restaurant Aurum
Autoequip
Motos Mir
Trb by tru blu sll
Batlle Fotografia (batlle scp)
Viatges Grau & Mar
Farmàcia Simon Miralles
Folgarona
Motos Godoy
Art d'Antar. Escola de perruqueria
Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme
IES Miquel Biada
Mossos d'Esquadra
Cos de Bombers
Policia Local
Mataró Ràdio i Maresmedigital TV
IES Alexandre Satorras
Institut Municipal d'Educació. Escoles bressol
Servei de Nova Ciutadania. Comunicació intercultural. Ajuntament de Mataró
Centre obert Pla d'en Boet.