Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Joves Guia d'aquest any ha format a trenta-vuit joves mataronins

Escoltar

El projecte Joves Guia d'aquest any ha format a trenta-vuit joves mataronins

El regidor de Nova Ciutadania, Carlos Fernández, està previst que lliuri aquesta tarda els diplomes d'acreditació als participants del projecte Joves Guia. L'acte s'iniciarà a les 19 h al Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6).

Aquest any, 38 joves han participat en els tallers formatius que s'han fet a l'IES J. Puig i Cadafalch, CEIP Salesians i CEIP Valldemia, i 19 joves han participat en el projecte "1,2,3... Acció" a l'IES Pla d'en Boet i IES Satorras. Els 11 joves nouvinguts que han participat provenen del Marroc, la Xina, Guinea i Argentina. Dues educadores socials i dues comunicadores interculturals han impartit els cursos i un tallerista i un professor d'institut ha intervingut en el taller d'audiovisuals.

Joves Guia és un projecte socioeducatiu que utilitza la metodologia aprenentatge-servei i combina els dos processos a través d'uns cursos de formació i del servei a la comunitat, que enguany s'ha concretat en la creació de dos documentals anomenats "1,2,3... Acció!". Aquests documentals han estat un pretext per dotar els joves d'un espai de relació i d'intercanvi i es recopilaran en un dvd que s'entregarà a tots els participants en el projecte.

El projecte Joves Guia està impulsat pel l'Ajuntament des del Pla per a la Nova Ciutadania. Va néixer el 2001 per la necessitat d'acollir als adolescents d'incorporació tardana als Instituts d'Educació Secundaria (IES). Els seus participants són joves d'entre 12 i 16 anys que dediquen part del seu temps lliure a formar-se per rebre i acompanyar a companys d'estudis nouvinguts.