Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El reg públic torna a funcionar a totes les zones verdes de la ciutat

Escoltar

El reg públic torna a funcionar a totes les zones verdes de la ciutat

La xarxa de reg municipal torna a funcionar des d'aquesta setmana a tots els parcs, jardins i parterres enjardinats de la ciutat. Els regs es van aturar el passat 18 de juliol com una de les mesures preventives preses per l'Ajuntament davant la detecció a Mataró d'un brot de legionel·losi.

Un cop tancat el brot i per tant superada la situació de risc, l'Ajuntament va començar a activar de nou el reg públic el passat 4 d'agost de manera progressiva a les diferents zones, ja que després d'un període d'aturada cal realitzar una desinfecció prèvia dels circuits.

Malgrat que ja es torna a regar totes les zones verdes, segueix vigent el nivell d'excepcionalitat 1 de sequera d'acord amb el decret de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, la quantitat d'aigua utilitzada per al reg està limitada a un màxim de 450 m3/ha/mes.

Estat de la jardineria municipal

Les limitacions en el reg per la situació de sequera i l'aturada del servei durant el temps que ha durat el brot de legionel·losi, sumat a les altes temperatures registrades durant el mes d'agost, han afectat a l'estat de les gespes de parterres i rotondes, i a la jardineria en general de parcs i jardins. En alguns casos les plantes s'han mort i en d'altres es podran recuperar perquè les arrels continuen vives.  

En concret, han resultat afectades:

- prop de 40.000 m2 de gespes, que suposen un terç del total plantat a la ciutat;

- 22 arbres;

- 7 palmeres;

- 3.500 unitats de planta arbustiva;

- 12.000 unitats de planta tapissant;

- 8.500 unitats de planta de temporada

L'Ajuntament ha començat a sanejar aquelles zones enjardinades que no es poden recuperar, tot deixant-les preparades per a una propera plantació. Està previst replantar en els propers mesos les gespes i plantes mortes i aquelles que no facin una evolució correcta un cop reiniciat el reg. La nova plantació es començarà a fer a partir del mes d'octubre, quan el descens de les temperatures ho permeti.

Segons una primera valoració, les gespes i plantes que cal replantar tenen un cost aproximat de 300.000 euros, tot i que la inversió final vindrà determinada per l'evolució de la jardineria un cop reiniciat el reg.