Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Monumental acull l'espectacle 'Els encants' que combina música i dansa

Escoltar

El Teatre Monumental acull l'espectacle 'Els encants' que combina música i dansa

El Teatre Monumental acollirà l'espectacle "Els encants", una iniciativa conjunta del grup de música tradicional La Coixinera i la companyia de dansa eN movimeNt. L'entrada a l'espectacle, que es farà el 24 d'octubre a les 21 h, és gratuïta.

Darrerament, el grup La Coixinera ha presentat el seu darrer disc "Els encants" que recull totes les peces que han encarregat a la formació al llarg dels set anys de vida de la formació musical nascuda a Mataró. Els encàrrecs han estat diversos: sintonies per a mitjans de comunicació i gales, actes festius concrets com La Fogonada de Sant Jordi a Mataró o La Festa dels Pirates de Premià de Mar, musicar espectacles...

De la iniciativa de recopilar i enregistrar totes aquests peces musicals, ha sorgit aquest espectacle que compta amb la implicació d'una jove companyia de dansa, també nascuda a Mataró i el Maresme. La Companyia de dansa eN movimeNt ha participat en el procés de creació de l'espectacle que combina música i coreografies.

La Coixinera és una formació musical amb prop de set anys de vida, que compta amb dos treballs discogràfics: "Sarau a la plaça"(2003) i "Titani"(2006). Aquest darrer treball és fruit de la seva col·laboració amb el també grup de música tradicional i popular Escandall, dolçainers de Puçol. La música de La Coixinera es basa en l'establiment de vincles entre les melodies tradicionals i els ritmes més actuals. El grup ha actuat als principals festivals i fires del país, com diverses edicions del Tradicionàrius o la Fira d'Arrel Tradicional de Manresa; en diverses festes majors de Catalunya com La Mercè de Barcelona, Santa Tecla de Tarragona, Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès i Les Santes de Mataró.

La Companyia de Dansa eN movimeNt va sorgir a partir de la I Mostra de coreografies curtes de Mataró, un concurs convocat l'any 2006 pel Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Com a companyia guanyadora del certamen es va produir i exhibir el seu espectacle "Pètals de vida" al Teatre Monumental, del qual se n'han fet diverses actuacions.