Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El vehicles ecològics arribaran a Mataró gràcies a la vuitena edició del Ral·li solar Phebus

Escoltar

El vehicles ecològics arribaran a Mataró gràcies a la vuitena edició del Ral·li solar Phebus

L'alcalde, Joan Antoni Baron, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao, la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el president de l'Associació promotora del vehicle elèctric Volt-Tour, Patrick Renau, han signat avui el conveni de col·laboració per la realització del projecte "Ral·li Solar Phebus 2008". Aquest Ral·li és una competició esportiva de vehicles que no emeten cap soroll ni cap mena de gas contaminant, on el guanyador no és el vehicle més ràpid, sinó el més eficient. Els participants faran en total 360 quilòmetres i són majoritàriament estrangers, tot i que també n'hi ha de catalans.

La cursa transcorre entre Badalona, Mataró, Girona, Perpinyà, Carcassona i Tolosa de Llenguadoc. Els participants arribaran a Mataró la tarda del dissabte 31 de maig i es dirigiran al port on estaran exposats i passaran la nit. A les 21 h, els vehicles realitzaran una volta d'exhibició pel passeig Marítim i el dia següent a les 11.30 h, tindrà lloc la sortida oficial de l'etapa Mataró-Llagostera, de 105 quilòmetres, des de la plaça de Santa Anna.


Acords

Tant l'Ajuntament, com el Consorci del Port de Mataró i l'Associació Volt-Tour han manifestat el seu compromís per a la gestió i el desenvolupament sostenible. El conveni estableix que l'Ajuntament es compromet a organitzar els actes que se celebraran quan la competició passi per la ciutat i a difondre l'esdeveniment. A més, des de Mataró Energia Sostenible SA, empresa participada per Aigües de Mataró, Eficiència Energètica SA i l'Instituto para la diversificación y el ahorro de energia, s'aporten més de 5.000 euros en concepte de participació i col·laboració i s'assumeixen l'allotjament i l'aprovisionament dels participants al seu pas per Mataró.

L'Associació Volt-Tour, per la seva part, organitzarà les activitats, garantirà la presència d'una quantitat mínima de vehicles que siguin vistosos i rellevants tècnicament, col·laborarà en els actes divulgatius de l'Ajuntament i respondrà de les activitats realitzades, entre d'altres actuacions. El Consorci del Port de Mataró acollirà els vehicles i els participants a l'interior de les seves instal·lacions.

Moment de la signatura del conveni del Ral·li Solar Phebus 2008