Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El XVII Festival Dies de Dansa inaugura la temporada escènica d'estiu a Mataró

Escoltar

El XVII Festival Dies de Dansa inaugura la temporada escènica d'estiu a Mataró

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès, el director del Festival Dies de Dansa, Juan Eduardo López, i el director escènic mataroní Josep Rodri han presentat avui en roda de premsa la programació escènica d'estiu que organitza el PMC.

Els primers actes són els de la XVII edició del Festival Dies de Dansa, que es fa entre el 4 i el 7 de juliol i està organitzat, per tercer any consecutiu, pel PMC i per l'Associació Mataró de l'Espectacle. Aquest esdeveniment s'inclou dins del Barcelona Grec Festival i es representa a Barcelona, Sabadell i Mataró.

A la capital del Maresme, les obres del Festival es veuran de forma itinerant el 4 de juliol, entre les 19 i les 21.30 h aproximadament. La companyia Art Trànsit Dansa (la companyia resident de la ciutat) iniciarà el recorregut davant de l'Ajuntament i set companyies més (entre les quals hi ha les mataronines Sound System Dance Crew i els alumnes de dansa de l'Aula de Teatre del PMC) representaran els seus espectacles per la plaça de Santa Maria, la plaça del Fossar Xic i la plaça de la Muralla.

El Festival Dies de Dansa pretén apropar el llenguatge artístic de la dansa al públic i potenciar l'espai urbà com a espai de creació i difusió de les arts escèniques. Enguany dedicarà una mirada especial al hip-hop, tot i que també mostrarà altres estils de dansa contemporània.

Lacrima i Les Santes escèniques

Aquest mateix dia, s'estrena la nova creació de Josep Rodri, "Lacrima", al Teatre Monumental. L'obra mostra les diferents tipologies de violència presents a la nostra societat i ha estat produïda pel PMC i Amabeu Teatre. Es podrà veure els dies 4,5,9,10 i 11 de juliol a les 21.30 h.

A més, Les Santes inclouen tres espectacles escènics que es faran al Teatre Monumental:

- "Gossos de ciutat/ Rugged lines" de la Companyia Art Trànsit Dansa es podrà veure el 24 de juliol a les 21 h. L'obra consta de dues coreografies (de Bebeto Cidra i de Maria Rovira) i en acabat hi haurà una xerrada amb el públic sobre el procés de creació d'un espectacle de dansa.

- El dia 26 a les 22 h es representarà la comèdia "Òscar. Una maleta, dues maletes, tres maletes", que està dirigida per Abel Folk i compta amb les actuacions de Joan Pera i Mon Plans.

- Les Santes escèniques finalitzaran el 28 de juliol a les 19h amb "La Classe Neutra", una versió lliure de "l'Auca del Senyor Esteve" dirigida per Jordi Pons i representada per la Companyia Fènix Teatre.