Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els accidents de circulació s'han reduït un 7,4% durant els primers nou mesos de l'any respecte a 2007

Escoltar

Els accidents de circulació s'han reduït un 7,4% durant els primers nou mesos de l'any respecte a 2007

La Junta Local de Seguretat de Mataró s'ha reunit avui per fer balanç de l'estat de la seguretat a la ciutat durant els primers nou mesos de l'any.

En matèria de seguretat viària, les dades continuen amb la tendència favorable dels darrers cinc anys. Així, entre gener i setembre el nombre d'accidents s'ha reduït un 7,4%, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 7,1%, destacant la important baixada de la lesivitat greu i mortal (347 víctimes lleus, 22 greus i cap víctima mortal).

En matèria de seguretat ciutadana, continua la mateixa tendència de l'any anterior, on es pot apreciar com el nombre de delictes i faltes ocorreguts de gener a setembre ha experimentat un increment, a causa sobretot a la proliferació dels delictes de robatori a l'interior de vehicle i els furts, en consonància amb la mateixa tendència que s'observa a la resta de Catalunya. Així mateix, tot i que el delicte de robatori i/o furt de vehicle ha mantingut una tendència estable durant els primers vuit mesos, el passat mes de setembre va experimentar un increment. Per contra, respecte als delictes de violència domèstica, robatori amb violència i/o intimidació i robatori amb força, han experimentat una davallada des del passat mes de juny, juliol i agost de 2008, respectivament.

En aquest sentit, en matèria de robatoris a l'interior de vehicle s'han realitzat diversos dispositius conjunts per Mossos d'Esquadra i Policia Local de Mataró, amb un total de 120 detencions, resultant que molts dels robatoris s'han imputat a autors reincidents que han passat a disposició judicial, alguns d'ells menors d'edat.

Així mateix, s'ha fet balanç de les actuacions policials vers a les pintades i signatures a espais públics i privats, informant que, des de la finalització de l'estiu, s'han incrementat els serveis ordinaris i s'han dut a terme serveis de vigilàncies específics a les zones on hi ha més incidència d'aquests actes d'incivisme. Com a resultat d'aquests dispositius s'han imputat tres delictes de danys, 8 denúncies per infracció a l'Ordenança de Civisme, 39 identificacions i 5 lliuraments de menors als seus pares.

Pel que fa a l'activitat policial desenvolupada durant aquests mesos, Mossos d'Esquadra i Policia Local han realitzat 76 operatius conjunts i han efectuat 847 detencions, el que suposa un increment del 17,96% respecte als mateixos mesos de 2007.

Finalment, a la Junta Local de Seguretat s'ha fet també un repàs de la Carta de Serveis de la Policia de Catalunya (Mossos d'Esquadra € Policia Local) durant aquest any, constatant que 37 dels 39 compromisos adquirits amb els ciutadans de Mataró mostren indicadors favorables: temps d'arribada a serveis urgents (5,01 minuts), temps d'arribada a accidents greus (3,04 minuts), temps de resposta a escrits (16 dies), 435 mediacions en conflictes privats, 13.895 auxilis en assistència a les víctimes, entre d'altres indicadors.