Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cellers de Mataró comercialitzen un vi novell del Penedès etiquetat amb una creació de l'artista Eduard Novellas

Escoltar

Els cellers de Mataró comercialitzen un vi novell del Penedès etiquetat amb una creació de l'artista Eduard Novellas

Els Cellers de Mataró, marca que agrupa els especialistes del vi situats al centre de la ciutat, han embotellat i posat a la venda 10.000 ampolles de vi novell. Els cellers que enguany promouen aquesta iniciativa, amb el suport de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), són Vins Santi, el Celler Castellví, Can Montserrat i Celler Montserrat. La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, i representants dels cellers han presentat avui el vi novell d'enguany, elaborat en un celler de tradició familiar situat a la zona vitivinícola del Penedès.

El proper dissabte 15 de novembre, a les 12h, està previst que la colla castellera Capgrossos de Mataró surtin des de la plaça de l'Ajuntament i es desplacin als 4 cellers impulsors de la iniciativa per penjar una branca de pi, una tradició que indica visualment l'arribada d'aquest vi.

Les varietats

El vi novell s'embotella després de la verema, recent fermentat i descubat. És un vi molt aromàtic, d'aromes afruitades, color intens i viu, molt fresc i suau al paladar. Els clients podran triar entre les següents varietats:

Novell Blanc

Vi elaborat amb les varietats macabeu i xarel·lo, amb una entrada lleugera i agradable amb gust llarg, persistent, rodó i equilibrat. El seu preu de venda és de 3,95 euros.

Novell Negre

Vi produït amb ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon, té un gust persistent amb petites notes florals (violeta). El seu preu és de 4,15 euros

Novell Rosat

Vi elaborat amb les varietats d'ull de llebre i merlot, en el seu pas per la boca és fruitós i lleuger, amb tonalitats de fruits vermells i un final llarg i elegant. El preu és de 4,15 euros.

Etiqueta d'autor

L'etiqueta del vi novell 2009 és una creació de l'artista Eduard Novellas que ha apostat per una composició que combina color i forma per mostrar d'una forma directa el producte.