Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans poden presentar propostes i al·legacions al PAM i el pressupost per al 2009 fins al 20 de novembre

Escoltar

Els ciutadans poden presentar propostes i al·legacions al PAM i el pressupost per al 2009 fins al 20 de novembre

El Centre Cívic Pla d'en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6) va acollir ahir a la tarda la celebració de l'Audiència Pública per presentar davant els ciutadans el Programa d'Actuació Municipal (PAM) i el pressupost municipal per al 2009. El pressupost es troba en aquests moments en període d'al·legacions, després de l'aprovació inicial per part del Ple que va tenir lloc el 30 d'octubre.

Prop de 125 persones van assistir a l'acte. L'alcalde, Joan Antoni Baron, va presidir l'Audiència Pública i va parlar de la situació socioeconòmica que emmarca enguany l'elaboració del PAM i el pressupost municipal.

Per la seva banda, el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, va explicar en què consisteix el procés participatiu per donar a conèixer els documents i recollir les aportacions ciutadanes. Precisament, durant l'audiència es van recollir les propostes que van fer de paraula els assistents a l'acte. Aquestes aportacions s'estudiaran i, aquelles que s'acceptin, s'incorporaran al redactat definitiu del PAM i es veuran reflectides al pressupost.

La regidora de Serveis Centrals, Montse López, va presentar el marc pressupostari del 2008 i les ordenances fiscals. Després, els regidors de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quitèria Guirao; d'Habitatge, Francesc Teixidó; i de Serveis Centrals, Montse López, van explicar als assistents els tres eixos prioritaris del PAM: "La ciutat pensada per a les persones", "La ciutat: territori i desenvolupament econòmic" i "L'Ajuntament al servei de les persones". Finalment, l'alcalde va resumir les prioritats del PAM abans de les intervencions del públic.

Fins al 20 de novembre està obert el període d'al·legacions, de manera que tothom que ho desitgi pot presentar encara aportacions o esmenes al PAM i el pressupost municipal. Aquestes propostes, junt amb les presentades a l'audiència pública, seran estudiades i incorporades, si s'escau, al redactat final. El document provisional es pot consultar al web municipal (www.mataro.cat), on també hi ha un formulari per presentar propostes de manera telemàtica. 

L'aprovació definitiva del pressupost municipal es preveu que es faci durant un Ple extraordinari el 22 de desembre.