Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els concerts del Parc Central i de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola compten amb plans de protecció específics

Escoltar

Els concerts del Parc Central i de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola compten amb plans de protecció específics

El Ple municipal de juliol ha aprovat el Pla Específic Municipal (PEM) per a Grans Esdeveniments Musicals a l'aire lliure del Parc Central - Plaça d'Honorat Vilamanyà i Serrat i el del Camp de Futbol Enric Pujol € Zona Esportiva Cerdanyola.

Els documents formen part del Pla de Protecció Civil Municipal de Mataró. Els PEM responen a la responsabilitat del municipi davant d'una situació de risc o emergència.

Els dos PEM fixen quan, com i perquè cal activar els Plans, estableixen l'organització i els procediments mínims d'actuació dels organismes i serveis que col·laboren o participen en els espectacles a l'aire lliure realitzats als dos recintes per poder fer front a les situacions de risc o d'emergència que puguin crear-s'hi. També estableixen, a través d'unes fitxes d'actuació, quins protocols i quines actuacions han de realitzar tots els responsables de l'esdeveniment.

A més, els documents estableixen els requisits mínims sobre mesures de seguretat, així com el sistema de coordinació ordinari de l'esdeveniment musical i Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), les diferents funcions i responsabilitats de l'organigrama (prèviament, posteriorment, durant l'esdeveniment i en cas d'accident) i els procediments de funcionament (en situacions ordinàries, incidències o emergències), entre d'altres.

Mataró ja ha elaborat tots els plans d'emergència municipal que està obligat a realitzar, així com els recomanats; el Pla Bàsic d'Emergències Municipals, els Plans d'Actuació Municipal d'Incendis forestals, d'Inundacions, de Risc químic, de Contaminació de les aigües marines, de Nevades, de Sismes, de Transport de mercaderies perilloses i del Castell de focs i el Pla d'Autoprotecció per a Pirotècnia i Correfocs, i a més ha realitzat els Plans Específics per a la Cavalcada de Reis, per a les processons de Setmana Santa, per a la Fira d'Atraccions, per a la Revetlla de Sant Joan, per al Carnestoltes. Tots ells homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.