Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els convenis signats entre l'IMPEM i 21 entitats permetran treballar en tasques socials a 40 persones desocupades

Escoltar

Els convenis signats entre l'IMPEM i 21 entitats permetran treballar en tasques socials a 40 persones desocupades

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha signat avui divendres 25 d'abril, els convenis de col·laboració amb representants de 21 entitats ciutadanes i organismes municipals, segons els quals 40 alumnes de dos programes de formació i treball organitzats per l'IMPEM, podran treballar, fins al desembre de 2008, en alguna d'aquestes 21 entitats o organismes desenvolupant tasques d'interès social i comunitari.

Les 40 persones, actualment en situació d'atur, participen al Taller d'Ocupació, "Serveis d'atenció a les persones dependents" i a la Casa d'Oficis "Mataró CTC, Comerç i Turisme per a la ciutat", finançats conjuntament pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l 'IMPEM.

Aquests programes tenen com a finalitat formar professionals capacitats per atendre les demandes del mercat laboral en diferents àmbits. Aquesta feina permetrà als alumnes complementar la seva formació, adquirir experiència i a la vegada prestar serveis d'interès social i comunitari en diferents àmbits.


Taller d'Ocupació "Serveis d'atenció a les persones dependents"

Aquest taller reuneix, des de gener de 2008, 24 dones majors de 25 anys que es formen en les especialitats de treballadora familiar, auxiliar de gerontogeriatria i auxiliar de serveis a la llar i a la cuina. Les alumnes prestaran serveis diversos relacionats amb els seus aprenentatges en l'àmbit de l'atenció a les persones amb dependència, atenent a gent gran, persones amb discapacitat (física, psíquica, sensorial,€), persones amb malalties (Alzheimer, trastorn mental), infants i altres persones sense autonomia per a la realització de les activitats de la vida diària. Està previst que realitzin més de 20.000 hores de treball pràctic.


La Casa
d'Oficis "Mataró CTC, Comerç i Turisme per a la ciutat"

Taller dedicat a l'àmbit del turisme i del comerç que forma 16 joves com a dinamitzadors turístics i comercials i informadors turístics. Els nois i noies d'aquest projecte prestaran serveis diversos relacionats amb l'aprenentatge en l'àmbit de la informació sobre els recursos turístics, culturals i comercials de la ciutat i la dinamització comercial i turística. En total suposarà unes 14.000 hores de treball pràctic.

Les entitats ciutadanes i organismes municipals en què desenvoluparan el seu treball i que han signat els conveni de col·laboració són les següents:

Entitats col·laboradores amb la Casa d'Oficis:

Consorci del Port de Mataró
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Museu Arxiu de Santa Maria
Fundació privada Jaume Vilaseca
Fundació Caixa Laietana
Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme
Unió de Botiguers de Mataró
Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre
Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba
Associació Plaça de Cuba i Rodalies
Patronat Municipal de Cultura

Entitats col·laboradores amb el Taller d'Ocupació:

Fundació El Maresme
Associació GIMM
Centre de Formació i Prevenció
Llars de l'amistat Cheshire
Residència de Gent Gran de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials
Consorci Sanitari del Maresme
Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Maresme
Esplai Rabadà
Creu Roja de Mataró
Servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró