Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els museus de Mataró commemoren el seu dia internacional amb una jornada de portes obertes el 18 de maig

Escoltar

Els museus de Mataró commemoren el seu dia internacional amb una jornada de portes obertes el 18 de maig

La majoria dels museus de Mataró obriran les seves portes als ciutadans el proper diumenge 18 de maig amb motiu del Dia Internacional del Museu. Al Museu de Mataró els visitants podran trobar-hi les exposicions "Los desastres de la Guerra. 200 anys de la Guerra del Francès" i "Roda el món. El viatge" a Ca l'Arenas, el Centre d'Art del Museu de Mataró. El Clos Arqueològic de Torre Llauder, on es conserva una vil·la romana, i la Fundació Jaume Vilaseca, centrada en el gènere de punt i l'industria tèxtil, també obriran les seves portes.

Aquesta jornada està organitzada pel Consell Internacional de Museus (ICOM), amb la col·laboració de l'Associació de Museòlegs de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i les quatre diputacions catalanes, a més de l'Ajuntament de Mataró.


Els horrors de la guerra segons Goya i el retaule de Sant Marc i Santa Llúcia

Els museus mataronins proposen dues "joies", objectes patrimonials amb un valor especial que s'exposen d'una manera destacada. La primera és  "Con razón o sin ella", un aiguafort de Francisco de Goya que pertany a la sèrie "Los desastres de la Guerra". Aquesta obra s'inclou en l'exposició del Museu de Mataró sobre la Guerra del Francès de 1808 i es podrà veure entre el 18 d'abril i el 18 de maig.

La segona és el "Projecte del retaule de Sant Marc i Santa Llúcia", obra atribuïda a Salvador Gurri que data de 1790. L'obra s'exposarà al Museu Arxiu de Santa Maria, que no estarà obert el dia 18 perquè mantindrà els seus horaris normals: divendres i dissabtes de 18 a 21 h. Aquesta institució, el dia 15 de maig a les 20 h, inaugurarà la remodelació de la Sala de Síntesi i de les seccions del Roser i de Les Santes Dijous.

A més, el divendres 16 de maig, a les 19 h, el professor d'Història de l'Art de la Universitat de Girona, Francesc Miralpeix, donarà la conferència "Una mirada a la pintura del Barroc: dels Juncosa a Viladomat", a la Sala d'actes de Can Palauet. Aquests actes s'inclouen en les activitats organitzades amb motiu del Mil·lenari de Santa Maria de Mataró, que se celebra aquest any a la ciutat.


Els horaris dels museus

-El Museu de Mataró, situat al carrer del Carreró núm. 17,  obre entre 11 i 14 h i entre 18 i 21 h.

-Ca l'Arenas, situat al carrer d'Argentona núm. 64, obre entre 11 i 14 h i entre 18 i 21 h.

-El clos arqueològic de Torre Llauder, situat a l'avinguda de Lluís Companys s/n, està obert entre les 11 i les 14 h.

-La Fundació Jaume Vilaseca, situada al passatge Baldomer Vila núm. 9, obre de 10 a 13 h.