Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nudistes tenen garantits els seus drets a totes les platges

Escoltar

Els nudistes tenen garantits els seus drets a totes les platges

El Ple, en la sessió del 5 de juny, va aprovar un dels acords de la proposta presentada per la CUP per garantir els serveis a la platja de Llevant i fer que es respectin els drets dels nudistes a les platges de Mataró. El primer punt de la proposta (el referent als serveis a la platja de Llevant) es va rebutjar amb els vots negatius del PSC, ERC i ICV-EUiA i els vots positius de la CUP, CiU i PPC. El segon punt (el que demana respectar els drets dels nudistes) es va aprovar amb els vots afirmatius del PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP i l'abstenció de CiU i el PPC.

El text íntegre de la proposta és el següent:

"El nudisme és una practica estesa arreu del món i practicada per persones de tot tipus de creences i ideologies ben diverses. En general, el nudisme transmet uns valors d'igualtat i de respecte als altres i a l'entorn natural. És una via per gaudir del contacte absolut del cos amb la natura.

La nova regulació al codi penal dels "delictes d'escàndol públic" i la supressió de la tipificació com a faltes de les conductes que atempten contra la moral converteixen, teòricament, en apte per a la pràctica del nudisme qualsevol punt de la geografia de l'estat.

A Catalunya hi ha a diverses poblacions de la costa on es practica el nudisme, com l'Hospitalet de l'Infant, Altafulla o Sitges. A la mateixa comarca del Maresme són conegudes les platges de Sant Pol, Caldes d'Estrac i Arenys de Mar, fins on es desplacen molts mataronins cada estiu.

A Mataró també hi ha una zona on es practica el nudisme. Al racó de platja més a llevant de la ciutat, sense dutxes ni serveis, hi ha persones que cada any l'hi practiquen.

Atès que la nuesa està permesa tant a les platges com a totes les aigües d'ús públic, incloent rius, llacs i embassaments, i que només hi pot haver restriccions en llocs privats pel que fa al dret d'admissió, però no es pot ni multar ni detenir a ningú per anar nu.

Atès que a Mataró es practica el nudisme.

Atès que moltes mataronines i mataronins s'han de desplaçar a altres municipis de la comarca per practicar el nudisme en platges amb serveis i equipaments.

Atès que la petita zona que fins ara es fa servir com a zona nudista no gaudeix del serveis mínims necessaris.

Atès que l'estiu passat un banyista va ser agredit en una platja de Mataró perquè anava nu.

El Grup Municipal de la CUP proposa al Ple l'adopció dels següents acords:

  1. Que es disposi dels serveis de dutxes, de vigilància de la Creu Roja i de la Policia Local a la zona de llevant ocupada habitualment per nudistes.
  2. Que es respecti el dret que té tota persona a practicar el nudisme a totes les platges de Mataró."