Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els patis de tres centres educatius obriran més enllà de l'horari lectiu per convertir-se en espais de lleure i esport

Escoltar

Els patis de tres centres educatius obriran més enllà de l'horari lectiu per convertir-se en espais de lleure i esport

L'Institut Municipal d'Educació (IME), l'Institut d'Esports (IE) i els serveis de Joventut i Nova Ciutadania de l'Ajuntament han posat en marxa, com a prova pilot, el projecte "Espais Oberts" que consisteix en l'obertura de tres patis escolars més enllà de l'horari lectiu. L'objectiu de la proposta és oferir un espai de trobada i convivència pels joves perquè es puguin relacionar, jugar i fer esport. "Espais Oberts" s'ha creat pels alumnes de 5è i 6è de primària així com pels joves dels instituts i és un programa on cada espai està dinamitzat per un educador social i un monitor.

Des d'aquest mes de novembre i fins al desembre, els patis del CEIP Tomàs Viñas (passeig Ramon Berenguer III, 130) i del CEIP Rocafonda (carrer Ciutat de Tàrrega, 41) estaran oberts des de les 18.30 a les 20.30 h. L'IES Puig i Cadafalch (carrer de Sant Josep de Calassanç, 16) estarà obert des de les 17.30 fins a les 20.30 h. Per accedir a aquests espais, no cal fer inscripció prèvia i els joves poden anar al pati que més els hi convingui sense necessitat de ser alumnes d'aquell centre educatiu.

El projecte "Espais Oberts" compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i forma part de les activitats del Pla Educatiu d'Entorn, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que porta a terme l'IME per promoure la cohesió social.

Espais esportius oberts

Paral·lelament, la ciutadania pot accedir lliurement a un seguit d'espais esportius de la ciutat que ara s'han ampliat amb la incorporació del Camp de futbol 7 de Cirera i de la pista del Casal de Joves. Els horaris i espais que s'ofereixen són els següents:

- Pista esportiva Rocafonda (ronda de Rafael Estrany, 24): de dilluns a diumenge de 10 a 22 h.

- Parc del Nord: de dilluns a diumenge de 10 a 22 h.

- Pista exterior del Poliesportiu Eusebi Millán (carrer de Sant Cugat s/n): dissabtes i diumenges de 15 a 22 h, a excepció dels dies amb activitats programades.

- Camp de futbol 7 de sorra de Cirera (avinguda del Corregiment, 62): de dilluns a diumenge de 10 a 22 h.

- Pista poliesportiva del Casal de Joves (plaça d'Espanya, 1): dissabtes de 16 a 21.30 h i diumenges de 9.30 a 14.30 h.