Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estudiants en pràctiques atenen els infants amb necessitats educatives especials als casals d'estiu de la ciutat

Escoltar

Estudiants en pràctiques atenen els infants amb necessitats educatives especials als casals d'estiu de la ciutat

El Servei de Joventut de l'Ajuntament i l'Institut Municipal d'Educació (IME) han signat un acord perquè estudiants de cicles formatius de l'IES Puig i Cadafalch ajudin a cobrir les necessitats de monitors de casals d'estiu que dediquen una atenció prioritària a infants amb necessitats educatives especials (NEE) o amb un certificat de discapacitat del 33%.

En concret, l'acord estableix que alguns alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció Sociosanitària i del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social (enguany seran 7 estudiants) faran les pràctiques a diversos casals d'estiu de la ciutat. Centraran la seva feina en menors amb NEE, que acostumen a requerir un acompanyament individualitzat o bé un major grau d'atenció que és impossible assumir amb la ràtio de monitors actual (1 per a cada 10 nens).

A partir de les sol·licituds de les entitats organitzadores de casals d'estiu, s'ha establert una distribució que ha cobert tota la demanda. Els 7 alumnes, 4 del cicle formatiu de grau mitjà i 3 del superior, estan distribuïts als següents Centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP): Josep Montserrat, Vista Alegre, Cirera (que comparteix l'estudiant en pràctiques amb l'anterior centre), Antonio Machado, Àngela Bransuela, Tomàs Viñas, Germanes Bartomeu i a l'Esplai Rabadà.