Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Antoni Baron vol representar els municipis de Barcelona en la Convenció dels Alcaldes pel canvi climàtic

Escoltar

Joan Antoni Baron vol representar els municipis de Barcelona en la Convenció dels Alcaldes pel canvi climàtic

L'alcalde de Mataró i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, es va entrevistar ahir amb el comissari europeu d'Energia, Andris Piebalgs, a Brussel·les. Durant el transcurs de l'entrevista, Joan Antoni Baron va expressar l'interès per part de la Diputació de formar part de la Convenció dels Alcaldes pel canvi climàtic i li va proposar representar els municipis de Barcelona en aquest organisme.

La Convenció dels Alcaldes és una iniciativa, llançada el passat mes de gener pel comissari, que pretén impulsar els objectius comunitaris en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts pel 2020. La Comissió Europea ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local.

Aquest organisme és un plataforma de ciutats que es comprometen a adaptar les estructures de les ciutats a través de recursos econòmics i humans per aconseguir mobilitzar la societat civil perquè participi en els plans d'acció sobre eficiència energètica, elaborar informes de seguiment, intercanviar experiències, organitzar actes al territori i visualitzar l'acció de la convenció d'alcaldes. Actualment ja hi ha més de cent ciutats que han expressat interès en formar part d'aquesta iniciativa, entre les quals destaquen Londres, Milà, Munic, Berlín, Riga i Bonn.

D'altra banda, Joan Antoni Baron va presentar les prioritats d'aquest mandat així com una sèrie de resultats de la política d'estalvi energètic aplicada a la província de Barcelona.