Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita el futur centre de formació permanent del carrer de les Tres Roques

Escoltar

L’alcalde visita el futur centre de formació permanent del carrer de les Tres Roques

El nou equipament forma part del Projecte d’Intervenció Integral de Cerdanyola

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui el nou equipament municipal del carrer de les Tres Roques que serà un centre de formació permanent. A la visita també hi ha assistit la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, Conxita Calvo, i la presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Carme Esteban. El projecte formatiu es va presentar en la Comissió Informativa de Serveis Personal del passat 28 de novembre.


El futur centre de formació permanent Tres Roques neix gràcies a la Llei de barris i per esdevenir un espai d’aprenentatge, de gestió social del coneixement, un espai de diàleg, de creació i de consolidació de nous valors cívics i socials. Aquest centre vol fomentar la participació i presentar una programació en coherència amb les necessitats formatives de la ciutat.

 

El projecte, que es dirigirà a tots els ciutadans d’entre 16 i 95 anys, forma part del Pla Local de Formació Permanent que recull totes les activitats educatives i formatives adreçades a persones més grans de 16 anys que volen continuar o ampliar la seva formació, independentment que tinguin o no la titulació d’ESO.

 

Els generadors de propostes formatives seran l’Institut Municipal d’Educació (IME), el teixit associatiu del barri de Cerdanyola i de tota la ciutat, altres serveis municipals (Joventud i dona, Salut, Gent Gran, IMPEM, Institut d’Esports,...) i d’altres administracions i institucions com poden ser el Consell Comarcal del Maresme (CCM), el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Moviment Educatiu del Maresme (MEM), Centre de Normalització Lingüística (CNL), entre d’altres.

 

El marc formatiu

 

La programació que s’oferirà en el centre de formació permanent de Tres Roques es basarà en els àmbits de les noves tecnologies, la creativitat, la formació cívica i cultural i la dinàmica vital amb propostes per millorar l’estat emocional, mental i físic de la persona. Aquests àmbits es treballaran en diferents cursos, tallers, seminaris, debats i d’altres activitats com exposicions, lectures i presentacions.

 

A banda de les activitats formatives puntuals, els cursos es plantejaran trimestralment i els tallers de forma setmanal, amb sessions d’1.30h.

 

El Centre de formació permanent de Tres Roques preveu obrir les seves portes el proper curs 2009-2010 amb una programació de cursos trimestral. L’horari previst inicialment és dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 13 h i de dilluns a divendres, de 17 a 21h.

 

Les característiques de l’edifici

 

El nou equipament està format per una planta soterrani amb una sala polivalent de 185,60 m²; a la planta baixa hi ha el vestíbul i una sala polivalent de 111,60 m² amb connexió a Internet; al primer pis hi haurà tres aules, un espai de connexió a Internet i un espai de lectura; a la planta segona hi haurà tres aules, una sala de reunions i un despatx d’administració. A cada planta hi ha dos serveis adaptats. La planta coberta serà d'ús restringit i es reservarà espai per a una futura instal·lació de plaques fotovoltaiques.

 

Les obres, que van començar a finals d’octubre de 2007, han tingut un cost de 1.731.568,62 euros. D’aquesta xifra, el 50% està finançada per la Llei de Barris perquè l’edifici forma part del Projecte d’Intervenció Integral de Cerdanyola.