Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMAC presenta la nova temporada estable de teatre i dansa i un nou cicle de concerts familiars

Escoltar

L’IMAC presenta la nova temporada estable de teatre i dansa i un nou cicle de concerts familiars

El Teatre Monumental acollirà 4 obres de teatre, 1 de dansa i 5 concerts familiars

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui la programació de la temporada estable del Teatre Monumental i una nova edició dels Concerts familiars.


Teatre i dansa

 

Les obres de teatre i dansa, programades des del 23 de gener al 16 de maig, són de temàtica diversa i arriben a Mataró després d’haver aconseguit èxit de crítica i públic a diferents teatres de Barcelona. La programació és la següent:

 

Divendres, 23 de gener, a les 21 h

“La dama de Reus” d’Ambrosi Carrion

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya, dirigida per Ramon Simó, que narra la vida d’una dona bella que es veu obligada a anar al llit amb un tirà que governa una ciutat per salvar la vida del seu marit mesquí. Els actors que posen en escena aquesta història de la tradició popular europea del segle XVII són Maria Molins, Manel Barceló, Artur Trias, Rosa Cadafalch, Ivan Benet, Pepo Blasco, Júlia Barceló, Jordi Puig “Kai” i Jordi Llovet.

 

Divendres, 13 de febrer, a les 21 h

“Non Solum” de Sergi López i Jorge Picó

Una comèdia existencial en la qual l’actor Sergi López multiplica el seu personatge per fer-se preguntes sobre la vida i el destí.

 

Divendres, 3 d’abril, a les 21 h

“Mozartnu 1986-2008” de Iago Pericot

Un espectacle de dansa que versa sobre la bellesa simultània en moviment i que va néixer l’any 1986 a partir de la “Missa de la Coronació” de Wolfgang Amadeus Mozart. Ara, Pericot, presenta aquella proposta original fusionada amb un nou muntatge. Ho fa a través de la presència simultània del moviment de dues parelles jugant amb la bellesa intrínseca de l’expressió corporal. Els ballarins són Jordi Cortés, Neus Ferrer, Óscar Kapoya i Roser López Espinosa.

 

Divendres, 17 d’abril, a les 21 h

“Antílops” de Henning Mankell

Una història, dirigida per Magda Puyo, que treu a la llum els conflictes personals i laborals d’una parella que treballa en un programa d’ajuda internacional a l’Àfrica. Els intèrprets d’aquesta proposta del Teatre Nacional de Catalunya són Muntsa Alcañiz i Jordi Martínez.

 

Dissabte, 16 de maig, a les 21 h

“Traïció” de Harold Pinter

Aquesta coproducció del Teatre Lliure i El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt-Girona presenta la vida amorosa de dos amics editors i les seves respectives dones. Els actors Francesc Orella, Vicenta N’Dongo i Francesc Garrido interpreten un dels millors textos teatrals del dramaturg britànic Harold Pinter, Premi Nobel de Literatura 2007.

 

 “Un cafè amb...”

 

Com a activitat complementària a la programació, torna el cicle "Un cafè amb..." que és una trobada, el mateix dia de la funció, amb algun dels seus protagonistes: actors, creadors i directors que parlen amb els assistents sobre el muntatge escènic amb el que estan vinculats.

 

Entrades i abonaments

 

Els abonats de la temporada anterior poden renovar el seu abonaments fins al 8 de gener i les persones interessades en comprar un abonament per primera vegada ho poden fer els dies 12, 13 i 14 de gener. El preu de l’abonament és de 58,80 euros el seient de platea i 47,40 euros el seient d’amfiteatre.

 

Els abonats de la temporada anterior poden confirmar la renovació al telèfon 93 758 23 61, de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Els nous abonats han d’anar a les oficines de l’IMAC (carrer de Sant Josep, 9, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h). Els abonaments s’entregaran a partir del 19 de gener.

 

Les entrades per als espectacles puntuals es posaran a la venda a partir del 16 de gener amb preus que oscil·len des dels 9 als 24 euros. Les entrades es poden comprar directament a les oficines de l’IMAC, a les oficines de Caixa Catalunya, a través del servei de Telentrada de Caixa Catalunya i una hora abans a la taquilla del teatre. Els preus són:

“La dama de Reus”: 24 euros a platea i 19 euros a l’amfiteatre

“Non Solum”, “Antílops” i “Traïció”: 21 euros a platea i 17 a l’amfiteatre

“MozartNu”: 11 euros a platea i 9 euros a l’amfiteatre

 

Els titulars del carnet blau, carnet jove, carnet d'estudiant i carnet de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona disposen de descomptes.

 

Concerts familiars

 

Els Concerts familiars són una proposta de l’IMAC per apropar la música al públic familiar com a element educatiu, de relació i de creixement. Els concerts es realitzen al Teatre Monumental un diumenge al mes a les 12 del migdia, i tenen un preu d’entre 3 i 4,50 euros. Les entrades es poden comprar a les oficines de l’IMAC o al servei Tel-entrada de Caixa Catalunya.

 

Diumenge, 11 de gener, a les 12 h

“Aigua” de Mariona Vila i Lluís Cussó

L’aigua és font de vida i la clau d’aquest concert familiar de l’Auditori de Catalunya que presenta sis instrumentistes que repassen composicions de Debussy, Ravel, Schuman i caçons tradicionals catalanes.

 

Diumenge, 8 de febrer, a les 12h

“Les novíssimes aventures de Joan de l’Ós” a càrrec de la Cobla La Bisbal Jove

Aquest concert s’emmarca en els actes de Mataró com a ciutat Pubilla de la Sardana. La narradora serà Cristina Cervià que es basarà en una rondalla tradicional de Josep Pujol.

 

Diumenge, 8 de març, a les 12 h

“Els Moussakis en concert”

Un concert alegre i festiu on el grup Els Moussakis aproximarà el públic a música de diferents països mediterranis i balcànics.

 

Diumenge, 10 de maig, a les 12 h

“Viatge pel mar de les notes” de Jorge Sarraute, Emili Amargant i Enric Serras

Es tracta d’una peculiar versió musical de l’Odissea i dels viatges d’Ulises a càrrec de l’Orquestra simfònica i el Cor dels alumnes i exalumnes de l’Escola de Música El Carreró.

 

Dissabte 24 de maig, a les 18h i diumenge 25 de maig, a les 12 h i a les 18 h

Desena edició de Cantània “Arió i el Dofí”

Enguany, els alumnes dels CEIPS Vista Alegre; Anxaneta; Cirera; Angeleta Ferrer; Cor de Maria; Bernat de Riudemeia; Germanes Bartomeu; Camí del Mig; Àngela Bransuela; Mare de Déu de Lourdes; Tomàs Viñas; Torre Llauder; Sant Antoni de Pàdua; Josep Montserrat; Josep Manuel Peramàs i Les Fonts han preparat el concert “Arió i el dofí”, una cantata que té com a nexe d’unió les aventures del poeta Arió per la Mediterrània.

 

Els tallers en família

 

La programació dels Concerts familiars també proposa dos tallers. El primer, “Anem al concert”, es planteja com una aproximació prèvia als concerts que es faran els dies 11 de gener, 8 de febrer i 8 de març. Els infants, acompanyats dels seus familiars, podran analitzar els instruments i la música que escoltaran a continuació d’una manera pedagògica i divertida.  

 

El segon dels tallers és una cantadissa de cançons, una iniciació al cant coral dirigida a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys amb els seus pares. Aquest taller es farà dos dies i es pot triar entre el 18 i el 25 d’abril, a les 11 h.

 

El preu dels tallers és de 2 euros per família. Cal inscripció prèvia a les oficines de l’IMAC.