Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a Mostra d'Entitats rep 24.000 visitants que van poder participar en les més de 60 activitats programades

Escoltar

La 3a Mostra d'Entitats rep 24.000 visitants que van poder participar en les més de 60 activitats programades

La 3a Mostra d'Entitats es va portar a terme a l'espai firal del Parc Central en el marc de la Setmana de la Participació, que es va celebrar del 27 al 30 de novembre. Les dades de participació indiquen que 24.000 persones van assistir a la Mostra d'Entitats d'enguany, 4.000 ciutadans més que en la darrera edició. Els assistents van poder participar en alguna de les més de 60 activitats que es van proposar com conferències, taules rodones, taller de teatre, sopar solidari o taller bàsic de llenguatge de signes, entre d'altres.

A més de la Mostra d'Entitats, la Setmana de la Participació va incloure la celebració d'unes Jornades sobre participació ciutadana. La sessió adreçada als infants va ser la que va comptar amb un major nombre de participants, 450 alumnes de centres de la ciutat van participar, el 28 de novembre, en la sessió "Educant persones implicades". Les altres dues sessions van ser "Anàlisi de la participació local a Catalunya i propostes de futur" i "Participació, compromís i implicació" adreçades a càrrecs electes i membres d'entitats, respectivament.

La Mostra d'Entitats és una activitat bianual que vol donar a conèixer la tasca que realitzen les associacions i les fundacions de la ciutat, fomentar el treball en xarxa i potenciar el voluntariat. En l'edició d'enguany han participat 125 entitats de diferents àmbits com la cultura, els serveis socials, les dones, veïnals, l'educació, l'esport, el lleure, la solidaritat i la cooperació, el medi ambient, la infància i el medi ambient, entre d'altres.

El Manifest del Civisme

Durant el transcurs de la Setmana de la Participació es va presentar el Manifest del Civisme, un document que recull uns valors i principis consensuats per entitats, ciutadans i per l'administració. Per adherir-se al document, els ciutadans han d'omplir una butlleta d'adhesió que es pot descarregar al web municipal www.mataro.cat fins al mes d'abril.