Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra acull la presentació de la 'Guia per un habitatge accessible'

Escoltar

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra acull la presentació de la 'Guia per un habitatge accessible'

La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, i el regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó, assistiran demà a la presentació del llibre "Guia per un habitatge accessible" de l'Obra Social de Caixa Catalunya que es farà, a partir de les 18 h, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. La presentació anirà a càrrec del director de la guia, economista i especialista en temes d'habitatge social, Enrich Llarch, i del cap de programes de l'Àrea d'Atenció Social de Caixa Catalunya, Jordi Balot.

La guia és un dels projectes de dependència de l'Àrea d'Atenció Social i presenta una visió pràctica de l'adaptació d'edificis i llars per a les persones amb limitacions funcionals. També fa una aproximació a la normativa d'accessibilitat als habitatges.

L'objectiu del document és donar a conèixer un seguit de condicions i propostes que fan més fàcil el desenvolupament de les activitats de la vida diària en l'entorn del domicili per aquelles persones amb deficiències sensorials o problemes de mobilitat reduïda.

Les propostes que s'exposen són, entre d'altres, els sistemes de domòtica, la instal·lació de finestres abatibles o corredisses a una alçada d'uns 40 centímetres, l'obertura de portes cap a l'exterior o senyals lluminosos als habitatges de persones amb discapacitat sonora. També es fan recomanacions sobre l'accés a l'exterior de l'edifici que ha de disposar d'un paviment regular, estable i sense irregularitats i que tots els itineraris tinguin una amplada de pas de, com a mínim, 120 centímetres i una alçada lliure d'obstacles de 220 centímetres.