La Biblioteca Pública Pompeu Fabra acull la presentació de la 'Guia per un habitatge accessible'

La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, i el regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó, assistiran demà a la presentació del llibre "Guia per un habitatge accessible" de l'Obra Social de Caixa Catalunya que es farà, a partir de les 18 h, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. La presentació anirà a càrrec del director de la guia, economista i especialista en temes d'habitatge social, Enrich Llarch, i del cap de programes de l'Àrea d'Atenció Social de Caixa Catalunya, Jordi Balot.

La guia és un dels projectes de dependència de l'Àrea d'Atenció Social i presenta una visió pràctica de l'adaptació d'edificis i llars per a les persones amb limitacions funcionals. També fa una aproximació a la normativa d'accessibilitat als habitatges.

L'objectiu del document és donar a conèixer un seguit de condicions i propostes que fan més fàcil el desenvolupament de les activitats de la vida diària en l'entorn del domicili per aquelles persones amb deficiències sensorials o problemes de mobilitat reduïda.

Les propostes que s'exposen són, entre d'altres, els sistemes de domòtica, la instal·lació de finestres abatibles o corredisses a una alçada d'uns 40 centímetres, l'obertura de portes cap a l'exterior o senyals lluminosos als habitatges de persones amb discapacitat sonora. També es fan recomanacions sobre l'accés a l'exterior de l'edifici que ha de disposar d'un paviment regular, estable i sense irregularitats i que tots els itineraris tinguin una amplada de pas de, com a mínim, 120 centímetres i una alçada lliure d'obstacles de 220 centímetres.