Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Bústia de Suggeriments rep 14.156 entrades en un any

Escoltar

La Bústia de Suggeriments rep 14.156 entrades en un any

La Bústia de Suggeriments és una eina de comunicació i participació entre la ciutadania i l'administració local. En el darrer any, la ciutadania ha utilitzat aquesta eina 14.156 vegades per fer suggeriments, expressar queixes o comunicar incidències. Els resultats de la Bústia de Suggeriments s'han exposat avui a la Comissió Informativa de Serveis Centrals.

Canal d'entrada

La majoria de les entrades, 12.273, s'han fet a través del telèfon, trucant al 010 o al telèfon del civisme, el 900 859 009. En segon lloc, amb 1.679 entrades, hi ha els suggeriments que s'han fet a través de la bústia del web www.mataro.cat o través d'un correu, a l'adreça ajmataro@ajmataro.cat. Per últim, 204 queixes o suggeriments s'han fet de forma presencial a les Oficines d'Atenció al Ciutadà, a la Policia Local o als Agents Cívics.

Un cop es rep l'entrada, el Servei d'Atenció Ciutadana la tramet al departament o servei de l'Ajuntament responsable que ha de respondre, com a màxim, en 20 dies. En la majoria dels casos, el ciutadà rep una resposta a la seva sol·licitud en 20 dies.

Tipologia dels suggeriments

Els suggeriments són de diferent tipologia però la gran majoria, un 59,27% fan referència al Servei de Manteniment ( contenidors desbordats, voreres en mal estat, sol·licitud de noves papereres, de poda, etc.) En segon lloc, amb un 22,55% dels suggeriments, hi ha els temes que fan referència a la mobilitat (semàfors que no funcionen, senyals en mal estat o mala visibilitat en creuaments, miralls trencats, etc.)

Després del Servei de Manteniment i Mobilitat, les àrees que reben més queixes, suggeriments o incidències són la Policia Local, Salut i Sanitat, Ciutat Sostenible, Obres i Urbanisme.

Les entrades que fan referència al Patronat Municipal d'Esports (PME), al Patronat Municipal de Cultura (PMC), a l'Institut Municipal d'Educació (IME), a l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i a Aigües de Mataró, SA (AMSA) s'inclouen en el grup "altres" del següent gràfic.