La Bústia de Suggeriments rep 14.156 entrades en un any

La Bústia de Suggeriments és una eina de comunicació i participació entre la ciutadania i l'administració local. En el darrer any, la ciutadania ha utilitzat aquesta eina 14.156 vegades per fer suggeriments, expressar queixes o comunicar incidències. Els resultats de la Bústia de Suggeriments s'han exposat avui a la Comissió Informativa de Serveis Centrals.

Canal d'entrada

La majoria de les entrades, 12.273, s'han fet a través del telèfon, trucant al 010 o al telèfon del civisme, el 900 859 009. En segon lloc, amb 1.679 entrades, hi ha els suggeriments que s'han fet a través de la bústia del web www.mataro.cat o través d'un correu, a l'adreça ajmataro@ajmataro.cat. Per últim, 204 queixes o suggeriments s'han fet de forma presencial a les Oficines d'Atenció al Ciutadà, a la Policia Local o als Agents Cívics.

Un cop es rep l'entrada, el Servei d'Atenció Ciutadana la tramet al departament o servei de l'Ajuntament responsable que ha de respondre, com a màxim, en 20 dies. En la majoria dels casos, el ciutadà rep una resposta a la seva sol·licitud en 20 dies.

Tipologia dels suggeriments

Els suggeriments són de diferent tipologia però la gran majoria, un 59,27% fan referència al Servei de Manteniment ( contenidors desbordats, voreres en mal estat, sol·licitud de noves papereres, de poda, etc.) En segon lloc, amb un 22,55% dels suggeriments, hi ha els temes que fan referència a la mobilitat (semàfors que no funcionen, senyals en mal estat o mala visibilitat en creuaments, miralls trencats, etc.)

Després del Servei de Manteniment i Mobilitat, les àrees que reben més queixes, suggeriments o incidències són la Policia Local, Salut i Sanitat, Ciutat Sostenible, Obres i Urbanisme.

Les entrades que fan referència al Patronat Municipal d'Esports (PME), al Patronat Municipal de Cultura (PMC), a l'Institut Municipal d'Educació (IME), a l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i a Aigües de Mataró, SA (AMSA) s'inclouen en el grup "altres" del següent gràfic.