Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple se celebra a quatre piscines mataronines

Escoltar

La campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple se celebra a quatre piscines mataronines

El Centre Atlètic Laietània, Centre Municipal d'Esports "El Sorrall", Centre Natació Mataró i Piscina Municipal són els quatre centres esportius de la ciutat que participen a la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, tal com van fer en l'edició de l'any passat. Per tota Catalunya, i a diverses ciutats de la resta d'Espanya, el dia 13 de juliol s'organitzen activitats lúdiques i festives al voltant de les piscines, per "mullar-se" en solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia.

Mulla't per l'Esclerosi Múltiple és una campanya que promou la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i gaudeix d'un ampli suport de les administracions locals, les diputacions i dels consells comarcals. És una jornada de natació solidària que suposa alhora un acte de participació ciutadana i de recaptació de fons, amb l'objectiu de crear serveis per a les persones afectades, millorar l'atenció sociosanitària que reben, motivar la inserció de persones amb discapacitat i donar suport a la recerca mèdica d'aquesta malaltia.

Una de les principals activitats, que es fan simultàniament a totes les poblacions on se celebra la campanya, és l'intent de batre el rècord de persones que es llancen simultàniament a la piscina, el diumenge 13 a les 12 h. Entitats, autoritats, persones conegudes de diversos àmbits i ciutadans de 600 punts diferents de Catalunya participaran en aquesta iniciativa. 

La campanya pretén sensibilitzar la població i mostrar solidaritat cap a les 40.000 persones que pateixen aquesta malaltia a tota Espanya. És un dels actes de solidaritat més importants que es fan, ja que compta amb la participació de 1.200 voluntaris, que són essencials per organitzar les activitats. L'any passat van participar-hi 91.230 persones al conjunt de l'Estat, que van nedar un total de 58.202.000 m.  

Activitats

A la ciutat, les quatre piscines hi participen en dies, condicions i maneres diferents. En algunes es compta amb la col·laboració de l'Associació Voluntaris pel Futur i també hi haurà activitats extraordinàries per fer la jornada més atractiva. A totes es vendran productes de la campanya i es recolliran donatius, que es destinarà integrament a la Fundació Esclerosi Múltiple. Al telèfon d'atenció ciutadana (010) s'ofereix informació relativa a les activitats i modalitats d'accés a cada instal·lació, que són:

- El Centre Natació Mataró (passeig del Callao s/n) ha iniciat els actes a la ciutat, el 6 de juliol. Els seus usuaris van poder participar a les activitats d'aiguagim i submarinisme.

- A la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25) el 12 de juliol es fan bateigs d'immersió organitzats per la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques, natació amb aletes i hi ha unes zones de jocs a la piscina gran i activitats diverses a la piscina petita. Per recaptar fons, s'organitza una tómbola i es venen els articles de la Fundació Esclerosi Múltiple. La campanya coincideix amb la Festa de l'Usuari i els ciutadans que s'hi acostin entre les 9 i les 14 h podran accedir-hi gratuïtament.  

- El Centre Municipal d'Esports "el Sorrall" (ronda de Josep Tarradellas, 103) i el Centre Atlètic Laietània (Torrent de la Llebreta, 27, Urbanització La Cornisa) obren les seves portes el diumenge 13 en el marc de la campanya. Al CA Laietània, els socis i acompanyants poden assistir a una exhibició de Tai-txi.

A Mataró, durant l'anterior edició de la campanya, es van adherir les mateixes piscines, que van aconseguir la participació de 516 usuaris. Això va suposar una recaptació de 3.367,94 euros i un total de 206.550 m nedats.