Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La companyia Trànsit Dansa presenta al Teatre Monumental el seu treball en procés de creació 'Désir'

Escoltar

La companyia Trànsit Dansa presenta al Teatre Monumental el seu treball en procés de creació 'Désir'

El president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i la directora de la companyia Trànsit Dansa, Maria Rovira, han presentat avui en roda de premsa l'espectacle en el qual la companyia resident al Teatre Monumental de Mataró està treballant.

L'acte, que es farà al Teatre Monumental el proper divendres 12, a partir de les 9 del vespre, consistirà en una presentació amb projeccions sobre el "work in progress" (procés de creació) del proper espectacle que estrenarà la companyia, que té com a títol "Désir". A continuació actuaran els ballarins, i finalment hi haurà una copa de cava per als assistents. L'entrada és lliure i la durada aproximada de l'acte és d'una hora.

L'espectacle pretén reflexionar sobre el desig i el món simbòlic que l'envolta. Tindrà l'acompanyament de música en directe, original de l'espectacle, que serà interpretada per les mateixes ballarines.

El fet de presentar el treball de la companyia encara en procés de creació té una doble finalitat: posar a prova les reaccions del públic i fer partícip els espectadors de la ciutat de la primícia de veure els espectacles de Trànsit Dansa, la qual cosa s'emmarca dins del seu programa d'activitats com a companyia resident a la ciutat. D'aquesta manera els assistents podran apreciar com és el procés de creació d'un espectacle i tots els vessants professionals que hi intervenen: vestuari, escenografia, músics, so i llum, grafisme, etc.

Trànsit Dansa és la companyia creada i dirigida per la coreògrafa Maria Rovira, i des de l'any 2006 és companyia resident a Mataró. A la ciutat s'hi han estrenat les seves últimes creacions: "El Salt de Nijinsky" el 2007, espectacle que ha estat guardonat amb el Premi Butaca al millor espectacle de dansa en la darrera edició dels premis atorgats pel públic; "Dones de Shakespeare", programat dins del Festival Shakespeare celebrat a Mataró el 2008; "Gossos de ciutat" i "Rugged Lines", interpretats durant Les Santes 2008. A més a més, la companyia participa de nombrosos actes a la ciutat com el Dia de la Dansa o programes escolars, entre d'altres.La directora de Trànsit Dansa, Maria Rovira, i el president de l€IMAC, Sergi Penedès, durant la roda de premsa.