Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació TecnoCampus integrarà les dues escoles universitàries públiques de Mataró a partir del 2009

Escoltar

La Fundació TecnoCampus integrarà les dues escoles universitàries públiques de Mataró a partir del 2009

El Ple celebrat ahir 3 de juliol va aprovar els convenis de cooperació que signaran l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Maresme (CCM) per regular d'una banda, la integració de les dues escoles universitàries mataronines, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM), al projecte TecnoCampusMataró, i d'una altra, la cessió per part del Consell a l'Ajuntament, de la titularitat de la concessió de l'edifici del passeig del Callao s/n, actual seu de l'EUM. Està previst que els convenis se signin en un acte públic a mitjan juliol.

Un nou model universitari amb seu al TecnoCampus

La gestació del projecte TCM, amb el coneixement i la generació de talent com eix fonamental i diferencial del parc, així com l'adaptació que han de fer els centres universitaris l'any 2010 a l'Espai Europeu d'Educació Superior, han estat dos elements fonamentals per tancar l'acord d'integració i visualitzar aquest procés com una oportunitat pels estudis universitaris existents.

En aquest sentit, l'any 2006 ja es va firmar un conveni entre l'Ajuntament, com a titular de l'EUMPT i el CCM, titular de l'EUM, per definir les bases de la futura integració dels dos centres en el projecte TecnoCampusMataró amb l'objectiu de consolidar un únic model universitari al Maresme més competitiu i basat en: l'emprenedoria, la internacionalització i la professionalització dels estudis.
                    
Entre els punts que estableix el conveni hi ha la data en què es farà efectiva la integració dels dos centres a tots els efectes, que serà l'1 de gener de 2009. Per a fer-ho possible el CCM s'integrarà en els òrgans de Govern de la Fundació TecnoCampus, de la qual en tindrà la vicepresidència. També es crearà un Consell Territorial, òrgan consultiu, format per 10 alcaldes del Maresme i a més, el gerent del CCM formarà part de la Comissió executiva de la Fundació TecnoCampus.
 
L'Escola Universitària del Maresme, continuarà adscrita a la Universitat pública Pompeu Fabra.

Actualment ofereix les següents titulacions universitàries:

-    Diplomatura en Ciències empresarials (diürn i nocturn).
-    Diplomatura en Turisme i el Graduat superior en Turisme, que s'obtenen simultàniament   des del curs 2004-2005.

Per la seva banda, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, continuarà adscrita a la Universitat pública Politècnica de Catalunya. Actualment ofereix les següents titulacions universitàries:

- Enginyeria tècnica  en Informàtica de Gestió.
- Enginyeria tècnica en Electrònica.
- Enginyeria tècnica en Telecomunicacions.
- Graduat superior en  mitjans audiovisuals (titulació pròpia).

Concessió de la titularitat de l'edifici seu de l'Escola Universitària del Maresme

Com a conseqüència de la integració de les dues escoles universitàries en el TecnoCampus,  l'EUM deixarà la seva ubicació actual a l'edifici situat al passeig del Callao s/n (antic Club Nàutic de Mataró). Per aquesta raó, el Ple d'ahir va aprovar el conveni que regula la cessió de la titularitat de la concessió administrativa d'aquest edifici a favor de l'Ajuntament de Mataró.

El Consell Comarcal del Maresme gestiona actualment l'edifici segons una concessió cedida per la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat, amb validesa fins l'any 2014. Aquesta concessió incloïa excepcionalment l'autorització per destinar-hi usos educatius en aquest edifici, per la qual cosa hi tenen la seu actualment l'Escola Universitària del Maresme, el Centre de Normalització Lingüística del Maresme, el Consell Esportiu del Maresme i el Maresme Centre de Negocis. Aquests tres darrers organismes són participats pel consistori.

El conveni aprovat estipula que l'Ajuntament gestionarà l'edifici per tal de desenvolupar activitats públiques municipals, que poden ser d'àmbit nàutic i portuari, culturals, lúdiques i educatives. Per aquesta raó es mantindrà un espai de 1.200 m2 per encabir-hi els tres organismes citats anteriorment i que continuaran sota la titularitat del CCM, que afrontarà les despeses de manteniment i que aportarà anualment la part proporcional que li correspongui en funció dels m2 utilitzats. L'Ajuntament per la seva banda farà una aportació econòmica d'1.029.072,79 euros per assumir el dèficit financer pendent de l'EUM a data d'1 de gener de 2010.