Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La gent gran de Mataró participa en un projecte a nivell estatal que recull les seves experiències i records en un web

Escoltar

La gent gran de Mataró participa en un projecte a nivell estatal que recull les seves experiències i records en un web

L'Ajuntament participa en l'Arxiu de l'Experiència, un projecte que recull l'experiència, el testimoni, les anècdotes vitals i d'altres curiositats de la vida de la gent de més de 55 anys. L'objectiu és que la memòria de la gent que ha viscut la història no es perdi en el temps, que el seu testimoni i les seves aportacions formin un seguit de continguts que ajudaran a conservar l'herència històrica d'un territori i d'una època.

L'Arxiu de l'Experiència és una iniciativa del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç del Govern d'Espanya que s'emmarca en el "Plan Avanza" i que es materialitza en un portal didàctic (www.archivodelaexperiencia.es) construït a partir de la memòria col·lectiva de la gent gran del país. La principal finalitat del "Plan Avanza" és aconseguir una adequada utilització de les TIC per part de les administracions públiques i la societat per a la contribució al creixement econòmic, la promoció de la igualtat social, regional i la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania.

La recopilació de la informació va començar l'octubre de 2007 a A Coruña i des d'aleshores ha passat per diferents municipis. A Mataró, les filmacions es portaran a terme del 16 al 26 de setembre a la Sala de Pintures de Can Palauet.

Des de la regidoria de Gent Gran es va informar els usuaris dels Casals Municipals de la Gent Gran sobre aquesta iniciativa per poder trobar voluntaris i voluntàries. Prop d'un centenar de persones s'han apuntat a la iniciativa.