Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova el projecte de rehabilitació de quatre illes de nínxols del cementiri dels Caputxins

Escoltar

La Junta de Govern aprova el projecte de rehabilitació de quatre illes de nínxols del cementiri dels Caputxins

La Junta de Govern Local va aprovar dilluns passat, 8 de setembre, el projecte de rehabilitació de quatre illes de nínxols del Cementiri Municipal dels Caputxins. Aquests treballs corresponen a la segona fase del pla de rehabilitació que es va acordar al 2007 amb la concessionària de la gestió dels cementiris, l'empresa Cementiris Metropolitans. El pla preveia executar en cinc fases les obres de millora pendents del cementiri antic de Mataró.

En aquesta segona fase estan afectades les illes G, H, Er i Fr. Es tracta d'illes ubicades a banda i banda de l'escalinata, a la part inferior de la mateixa. En total està previst reconstruir 322 nínxols.

Es retiraran les làpides i vidrieres antigues, s'enderrocaran els brancals i es substituirà la façana de totxo actual per una nova façana de pedra artificial. Un cop feta la nova façana, es tornaran a col·locar les làpides i s'hi posaran noves vidrieres. També es rehabilitaran les cobertes, el sistema de sanejament, la instal·lació elèctrica i l'enllumenat.

Aquesta segona fase també preveu aixecar el mur situat a l'accés principal del cementiri fins arribar a 1,10 metres perquè faci de barana de l'interior i evitar així perills de caiguda.

El pressupost previst per a les obres de la segona fase és de 503.541 euros. Abans que comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública i aprovació definitiva. Cementiris Metropolitans es farà càrrec de la contractació i assumirà el cost dels treballs.