Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta Local de Seguretat fa balanç del primer semestre de 2008

Escoltar

La Junta Local de Seguretat fa balanç del primer semestre de 2008

La Junta Local de Seguretat de Mataró s'ha reunit avui  per fer balanç de l'estat de la seguretat a la ciutat durant els primers sis mesos de l'any 2008.

En matèria de seguretat ciutadana, continua la mateixa tendència de l'any anterior, on es pot apreciar com el nombre de delictes i faltes ocorreguts de gener a juny ha experimentat un increment, degut sobretot a la proliferació dels delictes de robatori a l'interior de vehicle i els furts. Per contra tant el delicte de robatori i/o furt de vehicle com el delicte de robatori amb força han mantingut una tendència estable durant els darrers mesos.

El fet de l'increment dels robatoris en interior de vehicles s'emmarca en la mateixa tendència generalitzada a tot Catalunya, i que està relacionada amb la sostracció dels navegadors GPS i altres objectes que es deixen a l'interior dels vehicles. Al respecte, el passat mes de juny el Cos de Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Mataró van realitzar una campanya informativa proporcionant una sèrie de consells per prevenir aquests robatoris.

En aquest sentit, en matèria de robatoris en vehicles s'han realitzat, diversos dispositius conjunts  per  Mossos d'Esquadra i Policia Local de Mataró, amb un total de 92 detencions in fraganti, resultant que molts dels robatoris s'han imputat a autors reincidents que han passat a disposició judicial.

Pel que fa a l'activitat policial desenvolupada durant aquests mesos, Mossos d'Esquadra i Policia Local han realitzat un total de 25 operatius conjunts i han efectuat 549 detencions (un 39,69% més que durant el mateix període de l'any passat).

En matèria de seguretat viària, les dades continuen amb la tendència favorable dels darrers cinc anys. Així, entre gener i juny el nombre d'accidents s'ha reduït un 8,5%, mentre que el nombre de ferits  ho ha fet un 5,1%, destacant la important baixada de la lesivitat greu i mortal  (245 víctimes lleus, 13 greus i cap víctima mortal).

Finalment, a la Junta Local també s'ha fet balanç del tercer any d'execució del Pla de Seguretat Local. Després de tres anys d'execució, el Pla de Seguretat Local de Mataró ha arribat a la seva culminació i continua  posant de manifest tant la tasca com els resultats que s'estan assolint a la ciutat en matèria de seguretat pública. Després del tercer any d'implantació, s'han realitzat el 85,98% de les 246 accions previstes i el 57,98% dels  94 indicadors del Pla mostren una tendència favorable; és a dir, mantenen una millora estable aproximadament del 60%.