Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La majoria de llars del Maresme veuran tots els canals de TDT a partir de l'octubre

Escoltar

La majoria de llars del Maresme veuran tots els canals de TDT a partir de l'octubre

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, i 34 alcaldes i representants municipals de la comarca, han participat a la reunió del consorcis Mataró-Maresme i Maresme Nord que han unit esforços per a la gestió conjunta dels dos canals públics locals de Televisió Digital Terrestre (TDT). L'acte ha tingut lloc als estudis de Maresmedigital TV (situats al Centre Cívic del Pla d'en Boet), que va iniciat les seves emissions regulars el 8 de gener.

A la reunió s'ha establert que l'encesa de la TDT es produirà a finals del 2009 de forma sincrònica, és a dir que els canals estatals, autonòmics i locals s'encendran alhora, tot i que gran part de la comarca disposarà del senyal de TDT el proper mes d'octubre. Aquest senyal es distribuirà des dels receptors instal·lats al Maresme, però no es descarta que es recolzi amb el senyal de la Torre de Collserola.

El conseller va destacar que la TDT pública local del Maresme és un model per als altres projectes de Catalunya i que la unió dels dos canals públics locals era "un fet intel·ligent, prudent i ple de possibilitats" dins l'àmbit de l'audiovisual català. Aquest dissabte es resoldrà la licitació dels serveis de transport i difusió del senyal per a l'encesa de la TDT a tot Catalunya per un import màxim de 11,5 milions d'euros.