Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí es va mostrar ahir al públic en una jornada de portes obertes

Escoltar

La Nau Gaudí es va mostrar ahir al públic en una jornada de portes obertes

Tots els ciutadans estan convidats avui, 22 de juliol, a la jornada de portes obertes de la Nau Gaudí, que tindrà lloc de 18 a 21 hores. Les persones que s'hi apropin podran comprovar el resultat de les obres de rehabilitació integral de l'edifici, i també es mostraran els futurs usos de la nau, la qual es convertirà en un equipament juvenil.

La cooperativa "La Obrera Mataronense" de l'arquitecte Antoni Gaudí, coneguda com a Nau Gaudí, se situa entre el carrer de la Cooperativa i el carrer dels Germans Thos i Codina. L'edifici, de 780 m2, està inclòs en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat des de l'any 2001.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va visitar la Nau Gaudí cap a les 19 h. Durant la jornada de portes obertes, es van exposar fotografies que van permetre comprovar l'estat de l'edifici abans d'iniciar les obres de rehabilitació, i el seu aspecte actual, un cop finalitzada la intervenció. A més, els ciutadans i ciutadanes van poder conèixer els usos de la nau, que allotjarà un equipament juvenil.

Principals intervencions

A més de la rehabilitació de l'edifici, també s'ha completat la urbanització de la part de la plaça d'Antoni Gaudí que envolta la nau. Tots els treballs els ha promogut l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA). Les principals intervencions que s'han fet han estat les següents:

- La rehabilitació de la coberta de la nau formada per teules planes de ceràmica que s'han col·locat sobre una estructura de fusta i el corresponent aïllament tèrmic.
- L'acabament dels 12 arcs parabòlics de fusta.
- La construcció de la part de les façanes que són de maó (façanes est i sud).
- La construcció d'unes escales i d'un ascensor per accedir a la planta soterrani.
- L'estructura interior de la planta soterrani.
- Els lavabos exteriors i de la planta soterrani.
- La col·lació del paviment interior.
- La creació dels perfils metàl·lics de les façanes i la instal·lació dels vidres (façanes nord i oest).
- La urbanització de la part de la plaça d'Antoni Gaudí que envolta la nau.

Terminis i pressupost

La recuperació de la Nau Gaudí es va iniciar l'any 2002, però les obres van patir retards per problemes amb les dues empreses adjudicatàries anteriors. Davant d'aquesta situació, el consistori va acordar rescindir el contracte d'ambdues i encarregar l'obra a PUMSA, qui va adjudicar els treballs a La Cornisa, SCCL. Aquesta també s'ha encarregat de la urbanització de la part de la plaça d'Antoni Gaudí que envolta l'immoble.

La inversió total en aquests treballs ha estat d'1.455.265 euros, IVA inclòs.

Un nou equipament juvenil

La Nau Gaudí es convertirà en un equipament juvenil que allotjarà, d'una banda, un telecentre gestionat pel Servei de Joventut de l'Ajuntament, amb 32 ordinadors des d'on es facilitarà l'accés a internet als joves de la ciutat que ho necessitin. Aquest telecentre comptarà amb un dinamitzador/a que realitzarà les tasques d'orientació, formació i suport.

D'altra banda, la nau serà la seu d'Ocup@ciojove, un programa d'orientació i assessorament laboral per als joves menors de 25 anys, que gestionarà el Servei d'Ocupació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). Aquesta tasca es realitza actualment al Sidral.

La nau també s'incorpora al circuit de rutes audioguiades, amb continguts nous i integrant la nau a la senyalització turística de la ciutat. L'equipament també incorpora material imprès d'informació turística, com a punt de suport de l'oficina de turisme.

Les feines de condicionament interior de l'equipament començaran al setembre, i es preveu que a finals de mes estiguin enllestides. Els treballs els durà a terme l'Ajuntament amb un inversió de 197.518, IVA inclòs. Aquesta xifra inclou el mobiliari, la microinformàtica, l'electrònica de xarxa, la xarxa estructurada, els audiovisuals i el subministrament de fibra òptica que s'instal·laran per tal que l'equipament juvenil pugui començar la seva activitat.

>