Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova biblioteca de l'Escorxador portarà el nom del filòleg mataroní Antoni Comas

Escoltar

La nova biblioteca de l'Escorxador portarà el nom del filòleg mataroní Antoni Comas

El Ple municipal del 5 de juny va aprovar per unanimitat una proposta perquè la segona biblioteca de Mataró rebi el nom del filòleg i historiador mataroní Antoni Comas. La construcció i posada en marxa d'aquesta instal·lació està contemplada en el Pla de Biblioteques de Mataró que segueix l'informe del Pla d'Equipaments Culturals de la Ciutat de Mataró del 2005. També ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, a través de la Llei de Barris del 2007.

Els serveis tècnics municipals estan redactant el projecte executiu que, previsiblement, s'aprovarà entre l'octubre i novembre del 2008. La futura Biblioteca Pública Antoni Comas donarà servei a17.000 habitants de Rocafonda-Palau-Escorxador i formarà part de la nova xarxa de biblioteques de Mataró.

Biografia

Antoni Comas va néixer a Mataró l'any 1931 i després de graduar-se a la Facultat de Filosofia i Lletres, va fer-se'n professor. El 1965 va convertir-se en catedràtic de Llengua i Literatures Catalanes de la Universitat de Barcelona. Va contribuir a la difusió de la cultura i la llengua catalanes a través de cursos, assaigs, tesis, conferències i de la seva càtedra universitària, fins la seva mort el 1981.

Comas va ser membre de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Associació de la Llengua i Literatura Catalanes, la Junta Consultiva de l'Òmnium Cultural i Cap de Secció de Literatura Catalana del Consell Superior d'Investigacions Científiques.

Un edifici històric

L'edifici de l'Escorxador (carrer de Prat de la Riba, 110), ubicació de la futura biblioteca, és un conjunt arquitectònic d'estil modernista que va ser inaugurat el 1915 i que va funcionar com a escorxador fins als anys setanta. És obra de l'arquitecte i enginyer mataroní Melcior de Palau.