Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova preincubadora d'empreses estimularà el talent d'universitaris i estudiants de cicles formatius

Escoltar

La nova preincubadora d'empreses estimularà el talent d'universitaris i estudiants de cicles formatius

La preincubadora d'empreses que impulsen el TecnoCampus, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (l'IMPEM), l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM) és ja una realitat. L'han presentat avui en roda de premsa la presidenta de la Fundació Tecnocampus, Alícia Romero, i el director general del parc tecnològic, Antoni Uix.  

La preincubadora complementa la incubadora d'empreses de Mataró, situada a la seu de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, l'IMPEM. L'objectiu és estimular la creació d'empreses en una fase anterior del que es fa ara, d'aquí el nom de preincubadora. Concretament, els públics als qual s'adreçarà la preincubadora són els estudiants de les dues escoles universitàries, els estudiants de cicles formatius dels instituts de Mataró i de la comarca del Maresme i els mateixos professors universitaris. Tots ells tenen ara l'oportunitat de rebre assessorament de tot tipus (viabilitat, finançament, suport tècnic, accés a espais, etc.) per convertir en un projecte empresarial els treballs que duen a terme. En el cas dels estudiants universitaris, els treballs que fan al final de la carrera.

La preincubadora d'empreses té un caràcter molt innovador a nivell català pel fet que neix vinculada a dues escoles universitàries que, a més, a partir del curs vinent faran una aposta per fomentar l'esperit emprenedor entre els seus alumnes. L'adaptació al pla Bolonya permetrà crear assignatures específiques per a emprenedors que, sumant els crèdits del projecte de final de grau, poden suposar fins a un 10% de tot el contingut curricular dels estudis (fins a 24 crèdits dels 240 de què constaran els graus, l'equivalent a les actuals llicenciatures).

La preincubadora és un projecte conjunt d'IMPEM, escoles universitàries i TecnoCampus, i tindrà dues seus físiques: a l'EUPMT i a l'EUM. A l'EUPMT s'ha habilitat un espai just al costat del hall d'entrada que és on hi haurà la preincubadora, batejada com "el CUB". En el cas de l'EUM, l'espai destinat al CUB és al Maresme Centre de Negocis, una zona destinada justament a estimular la creació d'empreses. La posada en marxa del servei serà el febrer del 2009, tot i que durant el mes de gener ja hi haurà un tècnic treballant en el projecte d'assessorament a qualsevol membre de la comunitat universitària.

La campanya de llançament de la preincubadora ha tingut un marcat caràcter innovador. S'ha dissenyat una campanya pensada per al públic principal del projecte (universitaris i estudiants de secundària) que ha consistit en una sèrie de vídeos als quals els estudiants han accedit a través de les intranets de les escoles. La campanya es va fer la setmana passada i el fil argumental (un hacker havia presumptament penetrat en aquestes intranets) ha permès captar l'atenció, en el que s'anomena una campanya de "teaser". Els vídeos han tingut al voltant d'un miler de visites en només una setmana. Avui mateix s'activa una web del CUB (www.elcub.cat) que revela l'enigma que es plantejava en els vídeos, i s'explica el projecte a tota la comunitat universitària.

Pel que fa al finançament, el projecte de la preincubadora té un pressupost per al 2008 de 92.048 euros, i de 109.245 euros per al 2009. Aproximadament la meitat d'aquest import prové d'aportacions de la Generalitat i del Ministeri d'Indústria, Comerç i Comerç.