Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Piscina municipal obrirà les portes el proper 15 de setembre després de les obres de millora

Escoltar

La Piscina municipal obrirà les portes el proper 15 de setembre després de les obres de millora

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l'Institut d'Esports, Ivan Pera, han visitat avui les obres de millora que s'han portat a terme durant l'estiu a la Piscina municipal. La principal actuació ha estat arranjar les filtracions d'aigua del vas gran de 25 X 12,5 metres.

El calendari d'obres havia previst finalitzar l'actuació a finals del mes de setembre per poder obrir el 29 de setembre però aquesta data s'ha avançat i els usuaris de l'equipament podran tornar a començar l'activitat esportiva el dilluns 15 de setembre. D'aquest forma, els grups escolars (1.800 alumnes per curs) podran començar la seva activitat en el període habitual.

Els 2.000 usuaris de la Piscina municipal han estat informats de tot el procés i han rebut o rebran, el descompte pertinent a la quota corresponent al període de tancament extraordinari.

A més, la ciutadania en general podrà comprovar el resultat final d'aquesta actuació en una jornada de portes obertes que se celebrarà el 20 de setembre, de 9 a 14 h.

Les obres

L'equipament esportiu es va tancar el 20 de juliol i durant aquest temps l'empresa Soluciones Avanzadas y Tecnológicas para Piscinas, SL ha enderrocat les dues canals i un primer tram de mur per poder sanejar aquestes parts de la piscina, ha reconstruït amb formigó armat tot el vas i ha col·locat les peces per a la creació dels canals de recollida d'aigües. Els tècnics també han instal·lat les peces de revestiment de la piscina de forma totalment impermeabilitzada i reconduint les aigües a les xarxes existents.

Aquesta reforma, amb un pressupost de 124.889,58 euros, evitarà les filtracions que es donaven fins ara en diferents punts de la piscina i que provocaven un degoteig d'aigua a la zona de vestidors, ubicada a la planta soterrani.

Aquesta instal·lació esportiva també ha canviat la il·luminació de l'equipament amb la instal·lació de nous focus, situats de forma longitudinal al voltant de la piscina principal. Per últim, s'han portat a terme les actuacions de manteniment anual corresponents a l'aturada tècnica habitual i consistents en:

- la revisió i posada en marxa de tots els elements de la sala de màquines
- la neteja i desinfecció dels vasos i de l'equipament
- la prevenció de la legionel·losi
- d'altres feines menors com pintar i reparar diversos elements o espais