Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local incorpora 7 nous agents i inverteix en millores tecnològiques

Escoltar

La Policia Local incorpora 7 nous agents i inverteix en millores tecnològiques

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el regidor de Via Pública, Ramon Bassas, han presentat avui els 7 nous agents de la Policia Local que s'incorporen a la plantilla. Aquest increment de la plantilla és un dels objectius del Pla estratègic de la Policia Local 2007-2013.

El 2008 és el segon any d'implantació de l'aquest Pla i d'acord amb els objectius previstos, l'1 de gener s'han incorporat 7 nous agents a la Policia Local, increment de dotació de recursos humans que es completarà amb un caporal dins el primer trimestre d'enguany. Aquest creixement de la plantilla de Policia Local se suma als 7 agents i un caporal que es van incorporar-se l'any 2007. El Pla Estratègic contempla un increment de 46 policies locals, entre agents i comandaments, i passar de 149 l'any 2006 a 195 l'any 2013.

Antecedents del Pla estratègic de la Policia Local

L'any 2006 l'Ajuntament de Mataró va aprovar el Pla Estratègic de la Policia Local 2007-2013, com a instrument per a la implantació d'un nou model global de policia que permeti fer front als reptes de futur, atès que els elements en funció dels quals es va planificar l'anterior model d'organització i activitat de la Policia Local de Mataró havien experimentat un procés de forta transformació.

El Pla defineix l'estratègia a seguir per desenvolupar aquest nou model global de Policia Local i alhora oferir als ciutadans uns serveis de seguretat amb més presència, més continuïtat i més qualitat amb la finalitat d'obtenir millors resultats.

Inversions per a l'any 2008

Pel que fa al Pla d'inversions de la Policia Local en matèria de millores tecnològiques previstes per a aquest any 2008, s'acompleixen també les previsions establertes. El pressupost ascendeix a 299.900 € que s'han destinat als següents conceptes:

. Sistema de truncking digital, per a la millora de les telecomunicacions en la transmissió de veu, dades i imatges. 35.000 €.

. 57 assistents digitals personals (PDA): agendes petites que tenen un software que permet la connexió directa amb la base de dades de la Policia Local, d'aquesta manera es pot rebre informació a l'instant sobre persones i vehicles. 39.900 €.

. 5 vehicles (2 de tipus híbrid), 2 motocicletes i 6 escúters, per renovar el parc mòbil i adequar-lo a l'increment de la plantilla. Durant l'any 2008 es provaran i avaluaran les prestacions dels dos vehicles híbrids (motor de benzina i elèctric). 212.000 €.

. Altres equips: taquilles, armers, etc. 13.000 €.