Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local inicia la XIII Campanya de Gossos a la Via Pública

Escoltar

La Policia Local inicia la XIII Campanya de Gossos a la Via Pública

La Policia Local, a través de la Unitat de Qualitat de Vida i de la Policia de Barri, ha començat avui la XIII Campanya de Gossos a la Via Pública que es portarà a terme fins al 21 de novembre. Els objectius d'aquesta iniciativa són controlar les condicions de tinença dels animals domèstics, conscienciar sobre els deures i obligacions administratius i cívics que comporta tenir un animal, així com denunciar les infraccions que es detectin amb imports que van des dels 900 euros per a les infraccions lleus, 1.500 euros per a les greus i 15.000 euros per a determinats comportaments dels gossos perillosos.

En aquesta campanya, els agents de la Policia Local prestaran especial atenció als gossos potencialment perillosos dels quals identificaran els seus portadors i els informaran de l'obligació de disposar d'una llicència municipal que els permet tenir i passejar aquests gossos per espais públics. En el cas que un propietari d'aquest tipus d'animal no disposi d'aquesta llicència, tindrà un mes per formalitzar-la. En el cas que no porti a terme aquest tràmit, el propietari del gos serà denunciat. Aquests gossos han d'anar sempre lligats i amb morrió.

Els agents també vigilaran i denunciaran els propietaris dels animals que miccionin a les zones d'esbarjo per a infants i es posarà especial èmfasi en els propietaris que no recullin les deposicions dels seus animals.

També s'aplicarà la nova normativa que regula les zones i els horaris on es poden deixar els gossos solts. A la resta d'espais i en els horaris no estipulats, és d'obligat compliment portar-los lligats.

Les normatives que s'apliquen són les següents:

- Ordenança de Via Pública.
- Ordenança sobre la tinença d'animals domèstics.
- Llei autonòmica 10/99, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.
- Llei estatal 50/99, de 23 de desembre, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.