Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació 'Anem al Teatre' del curs 2008-2009 rebrà més de 15.000 espectadors

Escoltar

La programació 'Anem al Teatre' del curs 2008-2009 rebrà més de 15.000 espectadors

La presidenta de l'Institut Municipal d'Educació (IME), Conxita Calvo; el president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès; la cap de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Mireia Sabaté i la cap de la secció tècnica de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Mònica Ruz, han presentat avui en roda de premsa la nova programació del programa "Anem al Teatre".

"Anem al Teatre" és un programa organitzat per les àrees de Cultura i Educació de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments per oferir espectacles de teatre, música i dansa als alumnes dels cicles educatius d'infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius dels municipis participants. Els objectius d'aquesta iniciativa són donar suport a les polítiques educatives i culturals dels ajuntaments; crear nous públics de teatre, música i dansa amb l'educació de la sensibilitat artística; articular programacions artístiques de qualitat, adequades a cada nivell educatiu; garantir la igualtat d'oportunitats d'accés dels alumnes a l'oferta artística sigui quina sigui la seva procedència geogràfica i afavorir la coneixença i identificació dels espais escènics del municipi i del seu entorn.

Durant el curs passat, 12.802 alumnes de les escoles de Mataró van assistir a un dels espectacles que s'havien programat. La xifra de participació creix curs rere curs des de la seva implantació a Mataró, el curs 2000-2001:

Nombre d'espectadors

2002-03

2003-04

2004-05

2005-06

2006-07

2007-08

Mataró

8.817

9.239

11.006

11.789

12.085

12.802

Programació "Anem al Teatre" 2008-2009

Per a la campanya "Anem al Teatre" d'aquest curs 2008-2009 s'han programat 14 obres de diferents disciplines artístiques: teatre, música i dansa. Per etapes educatives, les peces són les següents:

Educació infantil

"Contes del Cel" de Xirriquiteula Teatre (teatre)
"La lluna la pruna" de Mercè Framis (teatre)
"Bufar i fer ampolles" de Pentina el gat (música)
"The Flamingo's" de Els Herrerita (circ)

Educació primària

"Sons de circ" de l'Orquestra Simfònica del Vallès (música)
"Tapgea" de Divines (dansa)
"La lluna d'en Joan" de Tetare Nu (teatre)
"Manologías" de La Santa Rodilla (titelles)
"Tubs del món en concert" d'Els parents d'en Bufa (música)
"Papagnini"d'Yllana i Ara Malikian (música)*
"L'home cigonya" de Titiriteros de Binéfar (teatre)
"Tap Olé" de Tap Olé (dansa)

Educació secundària

"Papagnini"d'Yllana i Ara Malikian (música)*
"Rosita, història d'una florista" de Rosa Gàmiz (teatre)
"Scrakeja't" de Cobosmika Company (dansa)
"Ruddigore o la nissaga maleïda" d'Egos teatre (teatre)

Segons les inscripcions per aquest curs, es preveu la participació de 15.029 alumnes de 35 centres educatius de la ciutat.

(*) Abans i després de la roda de premsa, el Teatre Monumental acollirà una de les obres d'aquesta temporada. Es tracta de l'espectacle musical "Papagnini" d'Yllana i Ara Malikian, que repassa alguns moments àlgids de la música clàssica i els fusiona amb altres estils musicals.

D'esquerra a dreta, Conxita Calvo, Sergi Penedès, Mireia Sabaté i Mònica Ruz.