Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La situació de sequera millora i Mataró pot ampliar l'ús de l'aigua per a determinats usos

Escoltar

La situació de sequera millora i Mataró pot ampliar l'ús de l'aigua per a determinats usos

Des del 3 de juny, Mataró ha tornat al nivell d'excepcionalitat 1 de sequera. El nou escenari estableix un seguit de mesures restrictives en el consum de l'aigua. Aquest canvi s'ha donat perquè el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va preveure tres estats d'excepcionalitat en funció del nivell de reserves d'aigua en els embassaments de les conques internes de Catalunya. Mataró es trobava, des del passat 12 de febrer, en nivell d'excepcionalitat 2 però els darrers augments que s'han produït en els nivells embassats, durant el mes d'abril i maig, han permès passar a l'estat d'excepcionalitat 1.

Les mesures a aplicar amb el nou escenari són les següents:

  1. Respecte a l'abastament, els subministraments amb aforament als habitatges no ocupats seran donats de baixa si no es contracten amb comptador.

El subministrament d'aigua amb camió cisterna per a neteja de vials i clavegueram, així com per al rec, es farà exclusivament amb aigua de pou no potabilitzada.

  1. El rec de parcs i jardins, actualment connectats a la xarxa d'aigua potable, es reduirà al mínim indispensable, amb un límit màxim de 450 m3/ha/mes. Tant el Servei de Manteniment, com les empreses contractades per a la conservació de les zones verdes públiques, regulen el rec per tal que s'efectuï en les hores nocturnes, només quan sigui necessari, i de manera que no es malmeti l'aigua.
  2. Els horaris de funcionament de fonts ornamentals i dutxes de la platja seran els següents:
  • Fonts ornamentals, de 19 a 21 hores.
  • Dutxes de la platja, de 8 a 20 hores.

Tot i que el nou escenari és més permissiu amb l'ús de l'aigua per a determinats usos, cal continuar aplicant mesures d'estalvi d'aigua a nivell individual i col·lectiu.