Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La trobada d'artesania Catalonia celebra la segona edició a Mataró amb el vidre com a protagonista

Escoltar

La trobada d'artesania Catalonia celebra la segona edició a Mataró amb el vidre com a protagonista

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero; la directora d'Artesania de Catalunya, Gemma Amat; i el president de l'Associació Catalana d'Artesans del Vidre (ACAV), David Gibernau, han presentat aquest matí en roda de premsa, la segona trobada biennal d'artesans Catalonia, que se celebrarà els propers 16 i 17 d'octubre a Mataró. En aquesta ocasió el protagonista serà el vidre. Fa dos anys la trobada es va fer a Terrassa, i en aquella ocasió es va centrar en el tèxtil.

La iniciativa Catalonia sorgeix de la voluntat d'Artesania de Catalunya, organisme depenent del departament d'Innovació, Universitats i Empresa que acredita, informa i promou l'autenticitat de l'activitat artesana catalana. Catalonia és un punt de trobada de professionals que en aquesta ocasió se centrarà en l'artesania del vidre. Durant dos dies (dijous dia 16 i divendres dia 17) experts de tot el territori català i espanyol debatran les tendències del sector.

A més, el programa "Alter Catalonia" preveu el cap de setmana del 18 i 19 d'octubre un conjunt d'activitats complementàries pensades per acostar l'artesania del vidre al ciutadà. En aquest sentit destaquen l'exposició "L'eròtica del vidre" (organitzada per l'ACAV, Associació Catalana d'Artesans del Vidre), a la Sala d'Exposicions Caixa Laietana (plaça de Santa Anna, 1), la mostra de peixos de vidre, a la Pastisseria Uñó (La Riera, 84) i les demostracions que dissabte i diumenge el matí i a la tarda es faran a la plaça de Santa Anna.

Entre les activitats previstes al carrer en el marc del programa "Alter Catalonia" destaquen les que se celebraran al carrer dissabte i diumenge al matí i a la tarda i que consistiran en demostracions de diverses maneres de treballar el vidre de manera artesanal. Hi haurà un forn de vidre i es podrà observar en directe una demostració de com es treballa la tècnica del vidre bufat mitjançant la tradicional canya de bufar. Així mateix, i dins de l'àmplia gamma de procediments per treballar el vidre, es construiran vitralls i es treballarà mitjançant un bufador. També hi haurà un taller infantil en què els nens i nenes podran aprendre a muntar peces i a fer petits treballs de decoració amb vidre. Participaran en les demostracions artesans de diversos punts dels Països Catalans com Mallorca i el País Valencià.

Per part de l'IMPEM, l'objectiu de celebració d'aquestes jornades a Mataró és iniciar una línia de col·laboració amb Artesania de Catalunya i l'ACAV, amb l'objectiu d'impulsar diferents projectes vinculats a la tradició i la potencialitat de la ciutat com a impulsora del sector del vidre com a element de promoció de la ciutat. Cal recordar a més el fort arrelament que la indústria i l'artesania del vidre tenen a la ciutat.

Podeu trobar informació sobre l'artesania del vidre en el darrer butlletí d'Artesania: http://www.artesania-catalunya.com/ct/comunicaciCos/butlleti:butlleti06

D'esquerra a dreta, David Gibernau, Alícia Romero i Gemma Amat.