Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XXVI Setmana de Música Antiga programa quatre concerts, quatre conferències i una pel·lícula

Escoltar

La XXVI Setmana de Música Antiga programa quatre concerts, quatre conferències i una pel·lícula

El president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, ha presentat conjuntament amb el músic Joan Vives la programació de la XXVI Setmana de Música Antiga, que organitzen el Patronat Municipal de Cultura, Unda Maris i Te de Tertúlia.

La Setmana començarà el proper diumenge 20 de gener i acabarà el 3 de febrer. Tots els concerts i les conferències prèvies relacionades es duran a terme a la Basílica de Santa Maria.

La Setmana començarà amb un concert, el diumenge 20 a les 19 h, del Conjunt Barroc del Cafè, una formació sorgida arran de la producció impulsada el novembre de 2006 per a la XXV Setmana de Música Antiga de Mataró, "La Cantata del Cafè", i que des de llavors s'ha anat representant en diversos indrets de Catalunya. En aquesta ocasió interpretaran els 6 concerts per a flauta, corda i baix continu Opus X d'Antonio Vivaldi, traslladant-nos fins a la Venècia del 1720. Una hora abans del concert, a les 18 h, el professor i doctor en musicologia Francesc Cortés en farà una presentació.

El dissabte 26 de gener, a les 21 h, els membres d'Ars Musicae oferiran un concert que ens traslladarà a l'Europa dels segles XVII i XVIII, mitjançant l'ús d'instruments musicals de l'època en estat original o amb rèpliques que en conserven la seva sonoritat característica. El concert es basarà en reflectir els dos estils diferents i imperants en l'Europa d'aquests dos segles, l'italià €amb obres de Vivaldi i Avison-, i l'alemany €amb obres de, per exemple, Erlebach-. La presentació del concert, també una hora abans, anirà a càrrec de Jaume Carbonell, professor i musicòleg.

El diumenge 27, dins de la programació estable de cinema del Teatre Monumental, s'ha programat la pel·lícula "El silenci abans de Bach", un producció espanyola de Pere Portabella sobre la figura de Johann Sebastian Bach.

El divendres 1 de febrer, a les 21 h, el concert estrella de la Setmana, amb la interpretació del contratenor Carlos Mena, reconegut intèrpret de música antiga i barroca. En aquesta ocasió estarà acompanyat de Mensa Harmónica, un grup instrumental que es basa en el repertori de cambra dels segles XVII i XVIII. L'eix del concert serà la música barroca napolitana, entorn el compositor Scarlatti. La conferència prèvia al concert, a les 20 h, anirà a càrrec del mateix Carlos Mena.

Finalment el diumenge 3 de febrer, a les 19 h, la Polifònica de Granollers i el Quartet de vent Sforzinda oferiran les "Ensaladas" de Mateu Fletxa, El Vell. Les "ensaladas" són peces musicals polifòniques formades per diversos estils heterogenis, i que van néixer com a divertiment dels cortesans del segle XVI. Mitja hora abans Agustí Vidal, director de la Polifònica de Granollers, farà una presentació del concert en la que hi incorporarà exemples musicats.

El preu de les entrades és de 9 € per als concerts del Conjunt Barroc del Cafè, Ars Musicae i la Coral Polifònica de Granollers amb Sforzinda. El concert de Carlos Mena i Mensa Harmónica té un preu de 12 €.

Les conferències són gratuïtes, però es donarà preferència als assistents que presentin l'entrada per al concert corresponent a cada xerrada.

L'entrada al cinema és de 5,50 €.

Totes les entrades es poden adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) de dimecres a divendres de 18 a 20 h; a les oficines de Caixa de Catalunya; al servei Tel-entrada de Caixa Catalunya (www.telentrada.com i tel. 902 10 12 12), i a partir de mitja hora abans del concert a l'espai on té lloc l'audició.

Han col·laborat en l'organització de la XXVI Setmana de Música Antiga la Basílica de Santa Maria, el Museu Arxiu de Santa Maria, Procter & Gamble i Sagalés.