Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament adquireix el fons documental audiovisual de Televisió de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament adquireix el fons documental audiovisual de Televisió de Mataró

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat avui, a la Junta de Govern Local, el contracte per a l'adquisició del fons documental d'imatges del Col·lectiu de Mitjans Audiovisuals de Mataró (Televisió de Mataró), per tal de posar-lo a l'abast de la ciutat de manera regulada, atès el seu valor històric. L'arxiu el componen 7.266 cintes amb 8.514 hores de gravació que contenen 72.660 actes enregistrats a Mataró i el Maresme durant els darrers 24 anys.

El contracte d'adquisició, per un preu de 672.738 euros IVA inclòs, comprèn a més de la cessió  per part de Televisió de Mataró (TVM) de les imatges i els seus drets de reproducció en exclusiva a l'Ajuntament de Mataró, les tasques de digitalització dels arxius, actualment en formats vídeo 8 i mini DV, i d'indexació i classificació de tot el contingut, que durà a terme TVM. Aquests treballs d'edició són necessaris ja que el material està enregistrat "en brut", les imatges es recullen tal com van ser captades en el seu dia, sense cap tipus d'edició.

La duració del contracte és de quatre anys, del 15 d'abril de 2008 i al 14 d'abril de 2012, tot i que està previst es pugui prorrogar per dos anys més. Durant aquest període TVM anirà lliurant a l'Ajuntament material en ordre cronològic, del més antic al més modern, tant en el seu format original, "en brut", com ja digitalitzat i degudament indexat. L'Ajuntament, per la seva banda, abonarà l'import corresponent al volum de material cedit en cada període, així com als treballs de digitalització de tot el fons documental, que suposaran un volum de 8.514 hores de feina.

El cost econòmic de l'adquisició del material "en brut" s'ha fixat en 528.000 euros IVA inclòs, en base a un informe elaborat per la Xarxa Audiovisual Local. Pel que fa a les feines de digitalització i indexació tenen un cost de 144.738 euros IVA inclòs.

L'Ajuntament es compromet a regular l'accés i l'ús que se'n faci del material per part de les persones, les associacions, els clubs o les entitats a les quals es puguin cedir les imatges.