Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova una declaració institucional de condemna a l'atemptat contra l'empresari Ignacio Uria

Escoltar

L'Ajuntament aprova una declaració institucional de condemna a l'atemptat contra l'empresari Ignacio Uria

La Junta de Portaveus, en sessió extraordinària, va aprovar ahir 4 de desembre una proposta de declaració institucional presentada pels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV-EUiA i ERC de condemna a l'atemptat d'ETA que va acabar amb la vida, el 3 de desembre, de l'empresari Ignacio Uria a Azpeitia (Guipúscoa). La declaració, de la qual es va donar compte al Ple de desembre, va comptar amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV-EUiA, ERC i amb el vot en contra de la CUP.

El text complet de l'acord és el següent:

"Ahir, 3 de desembre de 2008, la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Azpeitia, Guipúscoa, que va costar la vida de l'empresari Ignacio Uria Mendizábal. L'Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol fer sentir la seva veu i la seva fermesa davant d'un nou atemptat terrorista amb l'únic resultat de mort i sofriment.

Per això, els sota signants proposen a la Junta de Portaveus l'adopció dels següents acords:

1.- Condemnar rotundament l'atemptat comès per la banda terrorista ETA contra l'empresari Ignacio Uria que li ha causat la mort.

2.- Expressar la solidaritat amb els familiars del senyor Ignacio Uria Mendizábal.

3.- Reiterar el rebuig de l' Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigeix a la banda ETA la seva dissolució i finalització de les seves accions.

4.- Fent-se ressò del sentiment dels ciutadans de Mataró, posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme, expressada a la Declaració Institucional de la totalitat dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, expressada avui mateix.

5.- Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estant desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l' Estat en la seva lluita contra ETA.

6.- Trametre aquests acords al Govern espanyol i al Govern basc.

7.- Donar compte d'aquets acords al despatx Oficial del proper Ple Municipal."